Samvirke juni2006: Fedmeoperationer

Hvor er det trist, at et seriøst blad som Samvirke er faldet for retorikken omkring fedmeoperationers fortræffeligheder. Og at det sluges råt.

Sikke en omgang makværk alene i de tre linjer efter overskriften.

citat: Glem alt om fedtfattig mad, mere motion, medicin, eller slankepulver. En tur på operationsbordet er den eneste effektive kur, når først fedtet har hobet sig op. [citat slut]

Sikke en omgang vrøvl at skrive.    Selv dem der er opereret skal spise kaloriefattigere (fedtet er det nemmeste sted at spare kalorier) end de gjorde før og der skal dyrkes mere motion. Derudover risikerer den opererede at tage medicin.   Slankepulveret er det eneste man skal glemme både som opereret eller som ikke-opereret.
Derudover bliver operationen præsenteret som en kur. Operationen er sørme ikke nogen midlertidig foranstaltning i en begrænset periode – medmindre man betragter resten af livet som en begrænset periode.

Enhver seriøs kilde jeg har kunnet opdrive omkring gastric banding og gastric bypass fortæller, at operationen er en del af en meget bred vifte af tiltag patienten skal foretage sig for at holde fedtet fra livet.  Herunder kost- og motionsændring.

Det var lige min umiddelbare kommentar til artiklen.  Jeg vil senere arbejde på en mere veldokumenteret artikel om fedmeoperationer.

Allerede nu kan jeg fortælle, at artiklen vil være kritisk overfor fedmeoperationers udbredelse.
Der findes enkelte som operationen er en del af løsningen for at komme overvægten til livs.

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Samvirke juni2006: Fedmeoperationer

  1. Pingback: Operation Overvægt. Operation ok, resultat nedslående. | de3faktorer.dk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.