Tilladt vs. forbudt

Alt er tilladt!

Lyder det ikke bare herligt og skræmmende på samme tid.   Der er slet ikke nogen rammer for hvad man må indtage af ingredienser.

Hvorfor skriver jeg   alt er tilladt.    Jo, det gør jeg fordi at vægttab ikke er som færdselslovgivning, hvor der er fyldt med påbud og forbud fx §41:

§ 41. Et køretøjs hastighed skal til enhver tid være afpasset efter forholdene med særligt hensyn til andres sikkerhed. Den kørende skal herved tage vej-, vejr- og sigtforholdene, køretøjets tilstand og belæsning samt færdselsforholdene i øvrigt i betragtning. Hastigheden må aldrig blive større, end at føreren bevarer fuldt herredømme over køretøjet. Der skal kunne standses på den strækning af kørebanen foran køretøjet, som føreren har udsyn over, og foran enhver hindring, der kan påregnes. Ved nedblænding fra fjernlys (langt lys) til nærlys (kort lys) skal hastigheden før nedblændingen tilpasses de nye sigtforhold.

Jeg vil snarere sige, at vægttabsprocessen foregår lidt ligesom straffeloven, hvor der rent sproglig heller ikke er forbud/påbud, men konsekvensbeskrivelse fx §288

§ 288. For røveri straffes med fængsel indtil 6 år den, som for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding ved vold eller trussel om øjeblikkelig anvendelse af vold

1) fratager eller aftvinger nogen en fremmed rørlig ting,
2)
bringer en stjålen ting i sikkerhed eller
3) tvinger nogen til en handling eller undladelse, der medfører formuetab for den overfaldne eller nogen, for hvem denne handler.

På samme måde med indtagelsen af en chokoladebar.   Det er ikke spor forbudt.   Det har nogen konsekvenser.   Man vælger i bund og grund selv om man vil udsættes for de konsekvenser.

Indtagelse af 50 gram chokolade bliver “modregnet” i 18 minutter crosstræner.
eller
For etablering af vægttab bør du kun indtage ca. 2000 kalorier; 50 gram chokolade fylder over 10 procent af disse 2000 kalorier.  Konsekvens: Du har ikke “råd til” at spise andre ingredienser som gavner mæthedsfornemmelse og andre effekter som understøtter processen.

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.