Hvor sidder vanerne?

Hehehe, igen det med kryptiske overskrifter.

Nogen mener, at vaner er på rygraden. Egentlig et meget naturlig billede af, at vaner ofte er en refleksiv aktivitet som gennemføres uden nærmere eftertanke.

Jeg vil mene, at vaner sidder mange forskellige steder afhængig af situationen.

På arbejde har vi alle nogen vaner om hvordan arbejdet skal gennemføres. Nogen er pålagte fra chefen, andre er tillærte via kollegaer, men der er også ens egen individuelle tilgang til opgaveløsningen.

I trafikken har de fleste vel den vane, at man følger færdselslovens bestemmelser for ligesom ikke komme galt afsted. Det er nu meget rart, at der er sæt spilleregler som alle er enige om 🙂

Derhjemme er er der også rutineopgaver som løses på en nærmest repetitiv måde, da opgaven simpelthen ikke kan løses på en anderledes måde uden at gøre det mere besværlig for sig selv.

Man kan sige, at vaner er betinget af de opgaver som skal løses.

Hvordan finder man så vaner i forbindelse med vægttab?  Tja, jeg ville starte med at tage et fordomsfrit kig i dine køkkenskabe inkl. skuffer, håndtasker, handskerum mv.

Alt den mad som er omkring dig er det udtryk for dine madvaner.  Hvis du har tænkt dig at opnå et varigt vægttab, jamen så må du tage dig nogen andre vaner.

Det kan snildt ske, at du skal aflære den refleksive armbevægelse i supermarkedets slikhylde eller tillære dig noget om næringsinformation fra de øvrige fødevarer som lander i din indkøbskurv.
Måske skal du blive mere bevidst om hvordan du køber ind? Frekvens, tider, indkøbsseddel ….jamen der er faktisk nogen gode værktøjer som er forholdsvis nemme at implementere for de fleste

Gi dine vaner en tanke!

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.