Vægt kan ikke helbredes….vægt er resultat af adfærd

Overvægt sygliggøres. Måske berettiget, måske uberrettiget. Det vil jeg overlade andre at debattere.

Denne sygliggørelse resulterer i næste tanke om, at overvægt skal helbredes ligesom man helbreder et brækket ben eller infektionssygdom.

Prøv at træde 10-20 skridt væk fra sygliggørelsen af overvægt og tillæg en anden tilgang.

Overvægt er et resultat. Et resultat af adfærd.
På fysiologisk plan er resultatet kalorieindtag større end kalorieforbrug. Såfremt det kun var det fysiologiske, så ville det være utrolig nemt at gøre noget ved. Gennemførelsen af en kost- og aktivitets-plan og vupti, så er den overvægt kurereret. [pssst, alverdens slankekure indeholder kost- og aktivitetsanbefalinger…..men overvægt er vist ikke blevet mindre af den grund].

I forbindelse med når nu en overvægt er etableret og fastholdt gennem længere tid….jamen så kan ligeså godt fra starten gennemgå ens adfærdsmønster på et eller flere planer.
Nogen kan klare sig med en justering af indkøbslisten.

Andre skal gå mere dybdegående til værks, hvor man undersøger livsværdier og ad den vej få ens adfærd til at afspejle disse værdier.

En ting er dog helt sikkert: Når man bibeholder overvægtsfremmende adfærd, så bibeholdes overvægten. Det ligefra den daglige chokoladebar over kæmpepopcorn-portioner til stillesidende fjernbetjenings-polka.

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.