DR1: 5. kolonne, nå nej 5. udsendelse

Flot, at man tager tv-cirkus med til byen og finder nogle lokale “publikumsofre” til at komme frem i rampelyset, hvorefter man sætter dem i en eller flere situation(er), hvor man fra starten af ved hvad resultatet er.

Det er ikke spor overraskende Det var godt nok godt at der kom endelig Guru&Co superviserende fagpersoner inkl TV-hold til byen, at de første ugers wauv-effekt helt nye grundviden med både bootcamps gåture, energiske shows foredrag, uniformering gratis tshirt, kampråb fællesskabsudtryk, råb motiverende enstavelseordikortesætninger, gruppepres dynamik og en masse andre sindsyge spændende og inspirerende reklameeksponering publicservice fjernsyn endelig kastede sig over “De 5” livstruede* Ebeltoftere.

*: Skulle man tro diverse debatter, så er det ligefrem livreddende førstehjælp Chris&Co lavede overfor de fem fokuspersoner som der blev stillet skarpt på.

Det er da vel nok også dejligt, at man i en begrænset periode kan få byens sportshal til at ændre menuen, hvor der jf. tvudsendelsen bliver lavet helt nye strategier for måltider….men nu i oktober 2009 kan man læse, at der kommet et “sundhedshjørne”** i cafeteriaet.   Flot DR1.  Not!  I udsendelsen smides alt det usunde ud….når så kameraerne slukkes, så bliver der lavet det sunde i et hjørne i den 70kvm store cafeteria.   Hvordan går det i SuperBrugsen og deres salgstal?

I følge 5. udsendelse var jeres fokuspersoner ikke særlig henrykte over den proces som I satte igang….og istedet for at acceptere det, så gav I bare tommeskruerne et ekstra drej.  Indføre kost og kontrol af endnu større omfang.  I har godt nok afsat 12 uger til produktionen af skrumpe-serien….men hvad nyt vil I fortælle offentligheden?   At man i 12 uger kan lukke sig selv ind i en osteklokke  og så smide en masse kilo?    Var det virkelig nødvendig at bruge licensmidler på det forsøg?

Og noget helt andet:   hvorfor etablerer I et koncept, hvor deltagerne ikke kan køre deres eget løb?  Chris MacDonald har – i følge en af deltagerne – skabt et afhængigsforhold mellem personerne og ham, så de ikke kan lades i stikken.     Er det sådan I forventer at Danmark skal knække fedmekurven?  At alle de tidligere fede skal ringes til hhv. skrive til deres Guru og få den ugentlige frelse?

Det lyder lidt på mig, at I har givet deltagerne en omgang mental narkotika, som skal tankes ved at man ikke “lader deltagerne i stikken”.  Halløøøj bøje,  Er der ikke tale om voksne mennesker, som kan stå på hhv. gå på deres egne ben?  I så fald, hvorfor så de ugentlige kontakter?

Hvad er der egentlig galt i græsplæne-mødets tema: ikke at tabe sig i løbet af processen.
Det er da netop i de perioder man kan benytte sig af refleksion af om de tiltag man har sat i værk er nogen holdbare nogen på lang sigt.  Kan de nye vaner i det mindste være vægtstabiliserende….. næh, nej  der skal endnu mere strammere rammer for at holde farten, så man kan vise nogen halvlegs (6. udsendelse) resultater.    Jamen kære venner…….hvad tror I der sker, når I ikke får afprøvet alle de tiltag i hverdagen!    Så bliver tiltagene vel ligesom cafeteriaet i idræthallen:  en sundhedshjørne**.

**: Ok, så sundhedscafe, men det er stadig i hjørnet af cafeteriaet.

This entry was posted in Artikler fundet på nettet, Indkøbskurv and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to DR1: 5. kolonne, nå nej 5. udsendelse

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.