til- eller fravalg ved mad.

Hver eneste dag træffer du valg om mad.

Uanset om du spiser mad eller ej. Store vs. små mængder, den ene råvarer frem for den anden; Classic eller Light; sundt vs. usund; grøntsager vs. slik.

Det er faktisk i øjeblikket sådan, at mængden af madinput som er tilgængelig i det offentlige rum er ganske overvældende. Det interessante er faktisk, at eksponeringen af usund mad overstiger eksponeringen af sund mad.

Lad mig vise et par tilfældige klip fra gadebilledet og cyberspace.

Fra teleselskabet 3’s julekonkurrence (hjemmeside):Hvorfor vælger man den sukkerholdige udgave af CocaCola?

Fra Benzintanken Shell på Borgmester Christiansens gade:

Hvorfor lige dobbelt-op og sukkerudgaven?

Når man forudsætter, at alt i reklamer er lavet med vilje, så er da lidt interessant, at begge firmaer vælger at vise de sukkerholdige udgaver af cocacolaen.  Der findes 2 sukkerfrie varianter?

I hele taget undrer det mig, at CocaCola med deres afsnit om “visioner” i hele taget anvender de sukkerholdige produkter i markedsføringen?  Når nu de vil “Being a responsible global citizen that makes a difference”, jamen så kan man starte med at nedtone den sukkerholdige udgave af sodavanderne i markedsføringen.  Ikke på en gang, så der sker et ramaskrig, men bare stille og rolig skabe situationer, hvor forbrugere og detailled ser større og større fordele ved at vælge de sukkerfrie-udgaver. Overfor detailhandlen kunne man starte med at give rabatordninger ved at købe mest sukkerfrit for på den måde at fremme incitamentet for sukkerfrihed.  Eller indenfor markedsføringen kun stille de sukkerfrie-udgaver til rådighed hhv. stadig have de sukkerholdige produkter i sortimentet, men bare undlade at annoncere med dem.

jeg tror på, at mange af de produkter der idag er eksponeres kun eksponeres af gammel vane.  Og de varer der eksponeres mest også er dem som sælger mest (hvorfor skulle de ellers eksponeres?).

Hvis man virkelig fra detailhandel og industri ønskede at fremme folkesundheden, så kunne man gøre så meget via markedsføring…..altså hvis man ville!

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to til- eller fravalg ved mad.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.