Hvor jeg dog rykker

Så har jeg igen stået på crosstræneren i 45 minutter med et træningsprogram jeg har lavet tidligere.

Grundet flytning af crosstræneren har jeg indbygget et lille “signal” om at træning snart er slut. Det gør jeg ved at lave en modstand som jeg ikke plejer at bruge dvs. når jeg kan se den modstand i displayet, så ved jeg, at der er 1 minut til slut.

Det er også derfor, at du kan se den rødestreg lige går en tak længere mod højre end den grønne.  Det er det ene minut som jeg lægger til de 45 minutter.

Jeg starter ganske enkelt med 6 minutter med 400watt, hvilket er maksimal modstand. for at lave en fornuftig nedjustering reducereres med 10 watt i 3 minutter. Herefter med 30 watt hver 3. minut.

Det giver naturligvis sine begrænsninger i, hvor hurtig jeg kan træne.

grøn linje: 23. juni 2010; rød linje: 24. juli 2010

Det som er lidt sjovt ved grafen er, at jeg har kunne holde en markant højere hastighed i julitræningen vs. juni-træningen.

De første 10-12 minutter holdt jeg nogenlunde samme hastighed…men jeg vil lige røbe, at modstand 300-400 watt er ganske meget. Og jeg tror, at man skal være TourDeFrance-bjergged for at holde en høj hastighed.

Jeg vil dog lige nævne, at jeg kunne øge hastigheden ca. 3 minutter tidligere i juli vs. juni. Og hastighedsøgningen er bare markant bedre end i juni.
Selv hvor der tidligere var et fald i hastigheden ved ca 25 minutters træning….så fortsatte jeg bare med at øge hastigheden.

Når træningen når de lave modstande, så giver det pga. den lave modstand en naturlig begrænsning i hvor hurtig jeg kan træne.  Når hastigheden nærmer sig de 13-14 kilometer i timen, så får jeg fornemmelsen, at benene ikke kan følge med maskinen…hvorfor jeg ganske enkelt standser hastighedsøgningen ved de 13-14 kilometer i timen.  Ikke noget med at komme til skade.

Såfremt jeg kommer til skade, så kan jo ikke træne vel.

This entry was posted in motion and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.