Kvinder og religion

Man siger, at der er meget mænd ikke forstår fx kvinder.

og på et punkt fatter jeg ikke kvinder. At de ikke går på barrikaderne mod religion.

Nævn mig en eneste religion, der siger noget positivt om kvinder? Både som individ, som gruppe eller kønnet almindelighed.

Vis mig en religion, hvor det er kvinder der styrer showet?

Som jeg læser de sektioner af biblen jeg har tygget igennem. Det tyder på, at den skrevet af nogen med prostatabesvær og på et tidspunkt man ikke vidste hvad prostata var og da slet ikke hvad man kunne gøre ved det besvær.

Jeg indrømmer straks, at jeg har størst kendskab til kristendommen….og teksterne er på sprog jeg kan forstå og finde i forskellige udgaver.

Det går allerede galt i kapitel 2 i første mosebog, hvor mennesket skal have en hjælper. Denne hjælper søges først blandt dyr og fugle, men det var ikke godt nok, hvor efter der går Frankensteins brud i skabelsen af kvinden.
Læg mærke til den sprogelige opblødningen over til den anden danske version, hvor det er ikke er mennesket som skal have hjælper, men at det er Adam der ikke har godt af, at være alene. Det er som om, at en nyfortolker har set det absurde at omtale mænd som mennesket og kvinder som menneskets hjælper.
Endnu mere udvandet bliver historien – nok til ære for det børnevenlige – i Sigurd Barrets udgave, hvor Adam har brug for en veninde. Hvorfor mon man har brug for at gøre noget så basalt børnevenligt?

Senere straffes hun med smertefulde graviditeter og fødsler, fordi hun spiser æbler fra et klogt træ. ((((Som om gud vil have mennesker skal forblive dumme…. Det er en anden snak)))).
Bemærk også den sprogelige omtale af manden vs. kvinden. Adam omtales af navn, mens Eva omtales som massebetegnelsen kvinde ((((ja, grin du bare, at jeg kalder det for massebetegnelse allerede her i starten af biblen))))

Senere fortælles om kvinders urenhed under menstruation, som er på samme niveau som ved drengefødsler.. og dobbelt op på urenhed ved pigefødsler.
(((gad egentlig vide om det afsnit nogensinde er blevet omtalt til nogen konfirmationsforberedelse 🙂 )))

i et senere historie vil en gruppe mænd gerne voldtage en mand.. men det bryder en anden mand sig ikke om, men han tilbyder så sin kone og datter de kan vælge istedet. Det er dog en tredje kvinde der skal lægge krop til en hel nats gruppe voldtægt. Hun når ikke hjem for.at hvile sig efter ugerningen. Tilgengæld bliver hun slået ihjel og parteret, således hendes hendes ligdele kan distribueres. Og historien slutter med, at der startes en krig ud fra en yderst tilpasset genfortælling af det skete.

Og jeg ser allerede undskyldningernes lykkehjul lande på: jamen det er jo det gamle testamente…..

Jojo. Du skal da ikke tro, at det nye testamente er meget bedre.

Det starter med, at Maria bliver gravid uden at have givet samtykke….og det fejrer vi allesammen omkring 24. december. Hurra for en voldtægt.

Og skulle du som kvinde læse mine artikler, så husk på at du ikke må lære en mand noget og du skal tie stille i forsamlinger. (jep. Paulus… det er også ham med beskeden om næstekærlighed).

Lige det nye testamente har jeg ikke flere eksempler på. Men Lloyd Evans og Cosmic Sceptic har gennemgået 20 moralske uanstændigheder i det nye testamente.

Jeg er også rigtig glad for at Martin Luther har gjort biblen tilgængelig, så vi kan læse hvad der står

Langt mindre imponerende er hans syn på kvinder:

Kællingens største ære er, at hun føder drengebørn.

Og senere: og skulle hun dø.i barselssengen, så er det jo bare sådan det er. Det er guds vilje.

Kald mig bare feminist, men bibel og kristendommens “helt” burde brændes på bålet til sankt hansine

det kan snildt være, at der står en masse godt biblen.

Smukt og dejligt.

Jeg syntes , at det smukke gennemhulles som en si med lidt for mange huller, når man kan finde passager som ovennævnte.

En vis ubåds-byggers evne til at bygge ubåde… det bliver ligesom visket ud, når han dræber og parterer en kvinde på sin ubåd.