Religion – hvorfor duer det ikke?

Jeg skal prøve at lade være med at komme med punchlines og smarte kommentarer.

I det 21. århundrede, hvor der findes så meget evidens som står i modstrid til alle de oplysninger som står i samtlige “hellige skrifter”. Lige fra skabelsesberetninger; ørkenvandringer ; krige og konflikter ; slægtshistorie ; familierelationer ; biologiske grundvilkår ; over moralske “løftede pegefingre” ; mord ; drab på menneskeheden ; åbenlys kvindehad/diskriminering ; endnu mere åbenlys had mod anderledes troende til de åbenlyse umuligheder ; selvmodsigelser ; missing links ; kontinuitetsproblemer ; moralsk absurditeter ; dokumentation …. ja alt hvad man ellers kræver i et moderne samfund, når nogen påstår noget, så må det rigtig gerne hænge sammen på flere leder.

Og så noget jeg personlig syntes er det er irriterende ved de bibel og koran… De er enormt svære at læse. Ikke fordi historierne er vanskelige. Næh det er opsætningen; bogens format; skriftstørrelse; spaltebredde og de evige krydshenvisninger eller vers-opdelinger.
Og ja, der findes online-udgaver som kan lette læsningen…. og det var faktisk der, hvor man først får øje på absurditeterne.

Og hvad er det med de navne som ændres afhængig af hvad sprog man læser historierne på.
Og alle hedder noget med fornavn og kun fornavn. Selv i folkeskolerklasser med flere personer, der har samme fornavn, da sætter man et ekstra kendetegn på for ikke at miste overblikket.

Og så er jeg ikke engang gået i gang med den økonomiske side af religion ; eller hykleriet om alt det sociale arbejde i ind og udland, mens der samtidigt bruges millioner – hvis ikke milliarder – af kroner, euro og dollars på byggerier og drift af religiøse samlingssteder (kirker o.lign.) og præsternes lukseriøse levestandarder.

Og ja, så ved jeg godt, at de akademisk aflønnede præster her i kongeriget i folkekirken har ganske almindelig akademikerløn, som ikke kan måle sig med kirkesammenslutninger hvor topledelsen smæsker sig fine biler og privatjets. tjek det er jeg udemærket klar over. Det kan så heller ikke være dem jeg mener, vel.

Og dem der udgør det frivillige arbejde helt ude i menigheds-aktiviteterne og genbrugsbutikker……det er så dejligt, at I er arme og ben for alt det godhed som præsterne prædiker.
Der er dog visse genbrugsbutikker som har et aktivitetsniveau og produktudbud, som sagtens kan tåle at blive samstillet med almindelige butikker, og man ser lige bort fra at genbrugsbutikkerne så har meget små anskaffelsesspriser, samt husleje og lønninger er også sikret…. Ups, skrev jeg lønninger….men de er jo også til at overse, da det er frivilligt arbejde. Skal vi kalde det: skævvridning af markedssituationen. Så selv noget af den humanitære indsats snylter på civilsamfundets øvrige aktivitet. ((det skal retfærdigvis siges, at jeg har kendskab til en konkret by hvor en genbrugsbutik “tager omsætning” fra almindelige butikker. Jeg kan så ikke huske om det er kirkelig organisation som står bag…Jeg følger op).
Og bemærk: det er ikke menneskene inde i butikken som jeg “anklager” for at være græshopper i kornmark…..det er selve det, at man placerer en butik et sted, hvor man tager indkomster fra folk der skal klare sig under nogen strammere økonomiske rammebetingelser.

Lige for øjeblikket bliver dette indlæg ikke ret meget længere…..så der kan være der kommer mere senere.