Skrive opgave

Ja, det lyder næsten som noget dansk stil-agtig.  Hvis det er det som skal til, jamen så skal det jo til.

Det gode ved idag er, at der ikke er langt til mandag…mandag er starten af en uge, hvorfor det giver mening at give mig én skriveopgave om ugen.

Uge 31 – 30-07 til 05-08 –   Færdiggørelse af 21 punkts indlægs-rækken. 9 mini-temaer

Uge 32 – 06-08 til 12-08 –   BMI  hvorfor – hvorfor ikke?

uge 33 – 13-08 til 19-08 – Løb-gå-løb

uge 34 og frem —-ej fastlagt endnu.

Ikke at jeg skal skrive hver eneste dag.   Bare i løbet af den uge skal der offentliggøres enten et indlæg eller en artikel

Hvad har du dog gjort? (3 af 3)

I facebook-gruppen: 10 veje til vægttab blev man spurgt til, hvorledes man har etableret sit varige vægttab. Ok, konkret lød formuleringen således:

Hvordan har DU tabt dig med små skridt?

Per Brændgaard som er ophavsmanden bag spørgsmålet henviser naturligvis til slankekonceptet: Smaaskridt.dk

I sidste indlæg i denne serie om hvordan jeg har tabt mig med små skridt vil jeg for så vidt bare lave en oplistning af praktiske tiltag.

 

  • droppet chokolade&slik  i stort omfang
  • droppet pizzaria-pizza’er (og andet fastfood) i stort omfang
  • meget mere bevidst indkøb af mad.
  • meget mere aktivitet i dagligdagen fx tranSport.
  • meget mere bevidst spisen af mad.
  • Oftere spise mindre portioner
  • Oftere at sige nej tak, når jeg er mæt.
  • skrive på www.de3faktorer.dk

Bemærk der er ingen absolutter i mine tiltag.  De er ændringer i forhold til tidligere adfærd, hvor jeg nærmest skovlede den ene Rittersport efter den anden…og mad kunne der ikke være nok af….aktivitet var noget der foregik på fjernsynet, hvis jeg i hele taget gad se det der.

Selv den dag i dag spiser jeg ikke “perfekt”.  Ej hellere kommer jeg hver eneste dag op på de famøse 30 minutters aktivitet.
Snarere i en erkendelse af, at der ikke er noget perfekt som man kan opnå. Og evig stræben uden at nå vil bare gøre livet alt for surt i det lange løb.

 

Hvad har du dog gjort? (2 af 3)

I facebook-gruppen: 10 veje til vægttab blev man spurgt til, hvorledes man har etableret sit varige vægttab. Ok, konkret lød formuleringen således:

Hvordan har DU tabt dig med små skridt?

Per Brændgaard som er ophavsmanden bag spørgsmålet henviser naturligvis til slankekonceptet: Smaaskridt.dk

I 2. indlæg efter hvad jeg har gjort vil jeg forsøge at beskrive mine gamle vaner.   Det har jeg gjort i nogen gamle indlæg og brugt som eksempler i artiklerne.
Det går lidt i modsætning til, at jeg ikke vil kigge tilbage længere end 1. januar 2011.  Men nu gør jeg det alligevel.

 

Der var engang…… hvor en indkøbstur i Netto var ensbetydende med at den hvide Rittersport kom med i indkøbskurven. Og siden jeg var dårlig til at planlægge, så blev der handlet tit.

Når en indkøbstur ikke lige medførte en Rittersport, så var der sikkert også noget andet kalorieholdigt af den tomme slags, som blev betalt og senere spist.

Naturligvis blev disse ting ikke spist istedet for de almindelige måltider, men som supplement 🙂
Og samholdt med at madlavning helst også skal overståes så hurtig som mulig, så var pasta og den fede udgave af kødsovsen også ofte på menuen.

Trumfer man ovenikøbet med total mangel på fysisk aktivitet….skal vi så ikke bare nøjes med at konstatere, at fedme ligesom er et faktum.

Det er heldigvis 6 år siden og meget er sket siden da.

Jeg startede med at tænde for forstanden, som jeg ligesom vidste jeg havde.

Hvad har du dog gjort? (1 af 3)

Det lyder næsten bebrejdende….men det er ikke ment som en bebrejdelse, snarere som en forbavselse.

I facebook-gruppen: 10 veje til vægttab blev man spurgt til, hvorledes man har etableret sit varige vægttab.  Ok, konkret lød formuleringen således:

Hvordan har DU tabt dig med små skridt?

Per Brændgaard som er ophavsmanden bag spørgsmålet henviser naturligvis til slankekonceptet: Smaaskridt.dk

Jeg vil nu alligevel hårdnakket påstå, at selvom jeg kalder mit koncept for de3faktorer.dk, så er der i praksis temmelig god overlap mellem SmåSkridt-konceptet og de3faktorer.dk  Og ser man på mit fysiske vægttab over de sidste 2-3 år, så er det små skridt. Og konkurrencemenneskene blandt læserne grinner smådumt nu, hvilket er helt fint med mig….tilgengæld tager jeg de langsigtede briller på og ser, at det vægttab jeg har etableret fastholdes.

Onde tunger påstår, at jeg på ond og modbydlig vis har stjålet tanker og ideer fra alverdens slankekoncepter, psykologiske tricks, faktuel viden og derfra fordrejet og vredet tingene ned i min egen forskruede hjerne og vupti: så har vi de3faktorer.dk

Ja, så sagsøg mig dog, hvis det er det du vil.   Det jeg har gjort er såmend bare give omverdenen et indblik i en proces i en ganske almindelig persons tiltag for at komme overvægten til livs.  Uden skulle udøve vold mod sig selv eller nogen anden….uden at virke fordømmende mod hvad andre individer har opnået af resultater, uanset hvordan de har gjort.  Rettet kritik mod de koncepter som tjener tykt på de tykke.

Alt sammen til den gode pris: gratis!
Og allligevel total selvisk….for de3faktorer.dk er en stor del af mit engagement.