at vende en vane

Det er ikke lige til.

Artiklen skulle gerne blive lidt længere end denne nøgne konstatering.

lad det være det sagt med det samme: Rom blev ikke bygget på en dag!  Så la’ vær med at bilde dig selv ind, at dit vægttab forbliver vægttab, når du er kommet vægtmæssig i mål.

Såfremt du kan opretholde den illusion om, at du har fået dig et varigt vægttab efter et hurtigt vægttab, sålænge at du reelt har holdt vægttab gennem længere tid…..jamen så har du det.  Men det har ikke noget med illusionen om vægttabet at gøre.

Men er det så reelt et vægttab du har opnået….eller er det vane du har vænnet dig til at have, at du spiser de kalorier du forbruger. Eller sagt på anden måde: Du har bibeholdt de ændringer du har lavet undervejs i processen, så du ikke er vendt tilbage til de overvægtsfremmende vaner du havde før processen.

Min forsigtige påstand er, at når du har opnået vægttabet og der ingen indikatorer er for at overvægten kommer igen, så har du opnået noget de fleste på en slankekur ikke oplever: at du vendt en vane!

Der findes mange måder at gøre det på….Set i lyset af af 95% af alle slankekure fejler, så er det da ikke hensigtmæssig at gå på kur.

Hvis man vil gøre noget andet i en anden retning, så nytter det ikke at slå bremserne i, foretage en katastrofemanøvre og blot køre modsat.   Gør man det uden plan så ender det blot med at man køre ligeså forkert igen på et andet tidspunkt og prøver med tilsvarende katastrofemanøvre at ændre retning….og sådan kan du blive ved.

Forestil dig, at du kører en tur og du finder ud af at du er kørt forkert.  hvad gør du så?  Du kører roligt ind til siden. Finder ud af hvor du er   og tager derfra videre til den destination….og selv når du er kommet frem, så går du ikke tilbage i din oprindelige adfærd om at køre forkert. Eller blot fremadrettet har du første gang kunnet putte noget ned i erfarings-rygsækken, således du ikke kører forkert i samme grad igen.

I vægttabsprocessen er det en smule det samme.  Hvad gør du der?   Bruger du en masse energi på selvbebrejdelse, “selv-vrede” og andre mindre konstruktive tanker/gøremål?  Eller kunne du tænke dig lige at holde en pause med at tage mere på i vægt…og så finde ud af hvad du så gør?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.