Forskelsbehandling vs. ligebehandling

Så blev jeg igen grebet af en diskussion, hvor den mest hensigtsmæssige løsning er at skrive denne artikel

Først:  Forskelsbehandling på baggrund af faktorer man ikke kan gøre for er noget møj! Og skal nedbrydes hvor det har en betydning.
Eller med andre ord:   Der skal naturligvis foregå ligebehandling.

Hvornår ligebehandler man så folk?  Jo det gør man naturligvis når man lidt a la justicia har bind for øjnene (fjerner sin subjektivtet hhv. fordomme om en given person).  Rig som fattig skal behandles lige;  sorte som hvide skal behandles lige;  handicappede som ikke-handicappede skal behandles lige…….og så fremdeles.

men er det ligebehandling, at lave særlige pladser til nogen fremfor nogen andre. Er det ligebehandling, at nogen slipper for gebyrer/betaling fremfor nogen andre?   Tja I københavns kommune kan man vha et blåt skilt i forruden med en kørestol på parkere på nogen ganske særlige pladser  og slippe for betaling.  Og den med betalingen gælder forresten også alle andre pladser der måtte være?
Det skal lige siges, at jeg i bund og grund er temmelig glad for, at jeg ikke har en sådant blåt skilt med kørestol…..da dette skilt – hvis anvendt lovligt – betyder, at man har andre problemer i livet end parkeringsgebyrer og at finde en parkeringsplads.
Men er det ligebehandling?  at andre skal betale for en ydelse hhv. skal bruge tid på at finde parkeringspladser, så en lille udpeget gruppe man få det nemmere/billigere i en situation som er ens for alle andre end netop den gruppe?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.