Er du klar til vægttab?

Ja, det lyder som et mærkeligt spørgsmål.

Det kan også formuleres på en lidt anden måde. Indtil nu har du levet på en bestemt måde. Denne måde at medført, at du tænker det du gør, oplever det du gør, smager det du smager, har den dagligdag som du har, vejer det du vejer, laver det du laver. I hele taget: alt det du gør i din hver dag har du levet på en bestemt måde.

Uden at kende dig, din fortid, dine venner, dine kollegaer, dine naboer eller familie, så kan jeg allerede nu sige, at såfremt du ønsker at tabe dig uden at lave noget helst om af det du gør hver dag i resten af dit liv, så vil du ikke kunne tabe dig!

Det er et uomtvisteligt faktum, at du skal være indstillet på, at gøre noget anderledes fremover, såfremt et varigt vægttab skal lykkedes.

Før du klikker væk fra de3faktorer.dk, så vil jeg lige skynde mig at tilføje, at noget ikke behøvedes at du skal købe dig en ny personlighed eller at du imorgen skal løbe en halvmarathon. Noget kan også bare være en lille bitte ting. Måske så lille, at du slet ikke opfatter noget som en invasion på dine følelser og tanker.

Jeg kan ikke engang fortælle dig, hvad noget er. Hvad der er et lille noget for mig kan betyde en uoverkommelig handling for dig.

Det er fuldstændig umuligt at vide for mig hvad noget er for dig.

Det eneste jeg kan er fortælle om nogen værktøjer, så du kan få brudt noget ned i så små bestanddele, at de er overkommelige.
Et eksempel kan være, at du ved med dig selv, at du skal have implementeret fysisk aktivitet i din hverdag. Bare det at gå en tur føler du som en helt jordomrejse incl. forberedelser.

Hvordan starter man så med en gåtur? Jo, istedet for bare at tænke på en gåtur, så gør dig den tjeneste at tage dine sko på. Gå ud af hoveddøren. Ud til fortovet. Og stå. Bare stå i 5 minutter. Herefter går du bare ind igen. Hverken mere eller mindre. Ikke noget med at gå ned til naboen eller over til bilen. bare stå på fortovet i fem minutter (gerne kigge dig lidt omkring, men ikke gå…bare stå).

Nu kan du så sige, at du har lavet mere end du gjorde ved at blive siddende i din stol og æde en chokoladebar.

Har du lyst til at være rigtig avanceret, så går du nu igang med at beskrive hvad du oplevede mens du stod på fortovet, fortæl om sanseindtrykkene, dine tanker og følelser, aktiver din fantasi om hvad der skete omkring næste hjørne.
Prøv så at sætte den beskrivelse overfor hvad du ville have oplevet ved at blive i din lænestol?
Prikken over i’et: Evaluer til sidst hvorledes din handling stå på fortovet vs. sidde i lænestolen understøtter dit ønske om varigt vægttab.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.