“de 5 peberkorn”

Efter sigende skulle daglig indtagelse af 5 peberkorn øge forbrændingen. gerne i kombination med et glas vand. Og helst om morgenen.

Javel ja, det er da frygtelig interessant.  Hvorfor lige netop fem? og vandet og om morgenen?

Nu er jeg ikke uddannet kliniske diætist eller anden fagperson indenfor ernæringsvidenskab. Min sunde fornuft fortæller mig dog, at 5 peberkorn (ca. 2 gram, hvis de er rigtig store) har en meget lille indflydelse på en person med overvægt eller normalvægt for den sags skyld.

Igen tror jeg, at peberkorns-myten har sine rødder i psykologien om regelmæssighed.

Et godt værktøj til opnåelse af vægttab er regelmæssighed i fx ritualer, hvor man fx vejer sine råvarer eller gennemfører anden handling som går forud for spisning af maden.  Måske gør man det for at skabe ro om spisesituationen, så man kan koncentrere sig om at spise, så man mærke om man er mæt.

Vandet hjælper med at mærke mætheden inden man ville gøre, hvis man ikke drak vandet.

Så det er måske vandet, der gør det?

2 thoughts on ““de 5 peberkorn”

 1. Kære menneske
  Forsker har talt omkring sortpeber og det har jo deres resultat med den terorien som netop blev fortaget omkring sortpeber
  Så vi må forholde os til fakta ellers må man prøve sig frem og se hvad man får ud af det. Man siger jo at det er meget forskelig fra person til person det virker. Man kan kun forholde sig til det terorien man kommer frem til som bevis efter resultat . Pøj pøj med at afprøve det.
  Med Venlig Hilsen
  MB

 2. “forsker har talt”. Altså et argument baseret på autoritet. Kunne man komme med lidt mere konkrete informationer om hvilken forsker eller hvilken forskning vi taler om?

  En fakta-baseret tilgang til hvad man skriver rundt omkring….. Jeg er den allerstørste fortaler. Facts I love.
  Jeg ser dog ingen fakta i din kommentar, men blot omtalen af det du har opsnappet af fakta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.