Selvmonitorering 2011

Tja, så er vi her igen

 

Daglige tal: Månedlig gennemsnit:
START SLUT START SLUT
1. januar 31. december januar December
111,2 (-0,5) 110,1 (-0,1) 109,6 (+0,5) 109,1 (+0,9)
MINDSTE VÆGT HØJESTE VÆGT MINDSTE GENNEMSNIT HØJESTE GENNEMSNIT
13. juli 101,6 (-2,0) 2. januar 112,6 (+0,9) juli: 102,9 (-2,3) januar: 109,6 (+0,5)

Tallene i parentes angiver forskellen i forhold til sidste år.

Og i grafik:

hvordan gik det, 2011

 

et spørgsmål:  Hvad dælen går der galt i efteråret? og særlig i december?

Hvad var det jeg aftalte med mig selv i løbet af året?  At jeg ville finde nogen strategier/handlingsmønstre som gør, at jeg netop ikke tog det hele på i 2. halvår som jeg tabte 1. halvår.
Den aftale kan jeg med al tydelighed se med det blotte øje:  Den holder ikke!

Igen går der noget helt helt galt i december-måned. Jeg mindes måneden ellers med en del tilbageholdenhed og undlad at tage den ekstra portion……men det har i hvert fald ikke afspejlet sig på vægten.

Jeg vil dog lige igen fremhæve et par positive sider:
De første 7 måneder….der kørte det bare!  Et vægttab på 11 kilo.
endvidere talte jeg tidligere om en ferie-strategi, hvor tanken var, at ikke hele vægttabet skulle kuldsejles på 14 dage. I år blev vægtøgningen på 1,3 kilo i selve ferieperioden.  En ganske pæn fremgang i succesen af strategien….ganske vist hjulpet af, af noget mad der egentlig ikke var så vellavet som det var tilbage i 2009.  Så en succes er der dog på “taktisk niveau”.

I det indlæg jeg linker til, så står der også at jeg vil være noget mere aktiv med bloggen her og  på crosstræneren…..det skete desværre ikke! Det var som om jeg røg ind i en motions- og skrive-blokade.  Jeg fik gang i volleyballen igen. Et venligt skub fra træneren, som jeg tilfældigvis mødte 15 minutter før en træning.   [note til mig selv:  Måske skal man have nogen positivindstillede “ydre referencepersoner” til lige give et skub…..må lige se om jeg finde nogen i min omgangskreds, som gider høre på alt hvad jeg laver hhv. ikke laver]

I december-måned er det ligesom, at det hele går fløjten!

 

Lad mig prøve en sammenligning, hvor jeg grafisk ser på 2010 vs. 2011:

Den blå linje viser gennemsnitsvægten for den enkelte måned i år 2010.  Den orange linje for 2011.

Man kan se, at året2010 var mere jævn (spredning på ca. 4 kilo), hvor 2011 ligesom har en pæn spredning næsten 7 kilo.
Endvidere ses, at vægttab i 2011 har de samme “afstande” i de første måneder af året. Og den vægtøgning som skete i september2010, da skete vægtøgningen først i oktober2011.
Den vægtøgning vil jeg godt tillade mig at undskylde/forklare/konstatere med de Hæmolytiske streptokokker jeg fik diagnosticeret og de emotionelle tanker som farede igennem hovedet i den ventetid fra de første symptomer til raskmeldingen skete. Se indlægget, hvor jeg går i detaljer.

Den evigt tilbagevendende december og herunder vægtøgning, der taler grafen sit tydelige sprog om, at kalorieindtaget helt klart var større end kalorieforbruget.

tja, lad os se hvad 2012 bringer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.