Selvmonitorering 2007

Så er 2007 udløbet og der er tid til at gøre regnskabet op.

En kort opsummering

Daglige tal: Månedlig gennemsnit:
START SLUT START SLUT
1. januar 31. december januar December
112,2 115,4 112,3 113,1
       
MINDSTE VÆGT HØJESTE VÆGT MINDSTE GENNEMSNIT HØJESTE GENNEMSNIT
15. november 108,5 28. december 116,0 November: 110,5 Juli: 113,3

Se selve grafen på: http://de3faktorer.dk/artikler_billeder/vaegt.pdf

I forhold til min målsætning fra 8. august er jeg dumpet stort, da målsætningen – efter et godt tip fra en gammel ven – var at jeg ville veje 105 kilo.
I forhold til min målsætning primo 2007 om at holde vægten har jeg i store del af året holdt målsætningen. December gik fuldstændig ved siden af.

Hvis man kigger gennem 2007 og ser, hvilke forhold jeg været under, så har jeg intet at klage over eller være ked af.

– Længere sygmelding pga. stress  (afvikling af det gamle ansættelsesforhold)
– Nyt job
– Min bedstemors og onkels dødsfald
– og andre faktorer som står forholdsvis på højt på stress-skalaen, som ikke er relevant at offentliggøre, men jeg udemærket er klar over eksisterer.

Såfremt jeg var direktør i et selskab og skulle afrapportere årsregnskabet, så ville jeg nok erkende at selskabet har været ude for uforudset stormvejr, men under de givne omstændigheder klaret sig bedre end tidligere tiders uvejr.
I næste årsregnskab forventes ingen uforudsete omstændigheder,derudover er der etableret et beredskab, såfremt de alligevel måtte opstå.

Fortsætter jeg analogien omkring afrapportering, så vil jeg også blive spurgt til, hvilke tiltag som jeg har gennemført med succes  og om der er noget jeg vil gøre anderledes i det kommende år.

Og det er der:    Når jeg ser på årsgrafen og tænker tilbage på hvad jeg gjorde hvornår…..jamen, så kan jeg da se, at øget skrivning på sitet her er med til at understøtte processen i utrolig gavnlig retning (se perioden oktober-november).
I august blev jeg opmærksom på  kalorie-fælden: social spisning, hvilket jeg frem til december  kunne holde på et minimum.
[[[og lige for at tage den kvikke læsers kommentar i opløbet: ja, jeg ved godt, at jeg nævner en variation af standardundskyldning nummer 42: I julen skal der hygges og hygges gør man med mad.
Jeg vil dog mene, at jeg i årets andre 11 måneder har praktiseret vægtkontrol og -nedgang, så decembers vægtøgning på 7,5 kilo er usædvanlig og såfremt jeg ikke har kunnet kontrollere og nedsætte vægten i løbet af året, så ville øgning på årsbasis være værrere]]].

Alt i alt:   Jeg vil gøre præcis det samme i 2008 som i 2007, men uden december måned.  og hvad jeg gjorde i oktober-november  strække over flere måneder.         OG uden stress, nyt job  og de faktorer som jeg ellers har en grum effekt på processen mod de 90 kilo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.