Skyld

Det hænger som en tyk tåge i debatten omkring overvægt/fedme.

Hvem er skyld i fedme-epidemien?   samfundet, fødevareindustri, stillesidende arbejde, familien, barndommens grumme hændelser, en grum hændelse i hele taget eller den fede selv?

Det korte svar:  Ingen!

Skyld bygger på den forudsætning, at nogen har haft til hensigt at gøre en person fed.

Man kan naturligvis lave nogen mentale mellemregninger på fx samfundsindretningen er blevet så passiviserende efterhånden, at man stiller individerne i en position hvor overvægt er konsekvensen.
Det er dog ikke tilfældet.  Samfundsindretningen er lavet som den med hensigt på at det hele foregår lidt mere effektivt end hvis man skulle lave alt med manuelt arbejde.  at overvægt er en bivirkning af det mindre smarte er en anden del.

Eller hvad med individet selv…..har det været personens hensigt at blive fed…så man man måske sige, at der er noget skyld som kan placeres.
Når personen er fed, men ikke har haft til hensigt at blive det og personen nu ønsker at komme af med fedmen, så kan man tale om at personen har et ansvar for at træffe nogen andre beslutninger fremadrettet…..men skyld nej.

Selv hvis der er tale om skyld. hvad skal den skyld så bruges til?  Skal personen fratages noget assistance til at komme ud af fedmen eller have offentlig afpiskning næste søndag?

Kan du bruge skylds-tankerne til noget positivt, jamen så gør det….hvis ikke, så drop den.

Konstater tingenes tilstand, lær af tingene, bliv klogere på dig selv og dine reaktioner.  Træf nogen nye beslutninger som bevæger sig væk fra fedmen.

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.