Neger – til dem der bliver forarget over neger

Du har i sikkert lige læst artiklen om neger her på siden.
Jeg gav en bredside til dem, som syntes et neger-udtrykket er ganske legitimt at omtale/tiltale/pege på personer med mørk hudfarve.

udover jeg ikke kan li’ anvendelsen af neger-udtrykket, så er jeg edderhugme bankme saftsusme stejlme også træt af den overreaktion der sker hos dem, der bliver forarget over stort set alt.

 

I gør dem der bliver udsat for racisme en kæmpe bjørnetjeneste ved at opskalere ikke-sager til <<jeg ved ikke hvad jeg skal kalde det, men udover samtlige proportioner er det>>.

Hvis I virkelig gerne vil bekæmpe den ægte racisme i Danmark, så hjælp jer selv med at fjerne: racist, racisme  og andre afarter heraf fra jeres ordforråd.

Race er ikke noget mennesker er.
Mennesker er ikke hunde, katte, kaniner eller køer.
Mennesker er mennesker. Unge, gamle, høje, lave, mørke, lyse, unge gamle, kloge, dumme,  what ever.

At anvende ord indeholdende race, så giver man faktisk de forskelsbehandlende personer ret i, at der grundlæggende forskelle mellem mørk og lyshudede personer.    Det er der jo bare ikke.
Der er ikke noget en lyshudet person kan gøre som en mørkhudet ikke også kan gøre og vice versa.

Det er jo netop ikke ligesom ved hunderacer, hvor nogen hunde er velegnet til jagt og andre hunde er velegnet som sporhunde, mens helt andre hunde er fantastiske familiehunde.

At mennesker kan noget forskelligt ligger ikke i hudfarven eller dna’et.  Det skyldes opvækst, uddannelsesmuligheder, nærmiljø, kulturelle forhold og i hele taget helt andre faktorer.

Race-tankegangen kommer fra nogen – efter nutidens standarder  og vi lever i nutiden, ik’ – gammeldags tankegange om, at man ville rigtig gerne kunne putte mennesker i kasser/kategorier.   Disse kategorier blevet lavet, at de var til den “hvide mands” fordel.

Alene derfor bør man fjerne sig fra retorikken om race.

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hjerne,hjerte,indkøbskurv = varigt vægttab