Strategi: get real

Hop ud af drømmerierne.

Drop håbet om den perfekte mad.

Glem de luftige fremtidsplaner om sixpacks (for mændene) og hvepsetaljen (for kvinderne).

Undlad snakken om al den motion du har tænkt dig at dyrke, men for 4. år i træk ikke får dyrket.

I stedet kan du se realiteterne i øjnene. Det er langt den mest anvendelige tilgang til den lange proces et varigt vægttab er.

At se de ting du reelt omgiver dig med giver et billede af den sandhed du virkelig omgiver dig med.

Get real eller på dansk: vær reel   er i virkeligheden en kulmination af flere af de ting jeg har beskrevet andre steder her på www.de3faktorer.dk

I artiklen om erkendelse er det i bund og grund den opvågning fra de ting du troede var rigtige…og til hvad du konkret laver.
Sålænge du ikke erkender, at din daglige chokoladebar er en overvægtsfremmende adfærd, så vil du have det svært med at foretage en vægttabsfremmende adfærdsændring væk fra den daglige chokoladebar.

Artiklen om sproget (og blogindlægget om samme tema) er en god beskrivelse hvilket mentalt værktøj du benytter for kunne blive reel.
Det nytter ikke noget, at du anvender ord og udtryk som ligger langt fra den virkelighed du færdes i.  At anvende et sprog som afspejler den adfærd du udviser giver en skarpere og præcis portefølje af ændringsmuligheder som er til netop din rådighed (med andre ord: armslængde-strategien).

Et andet niveau du kan være reel på hvad du har i køkkenskabene.  Ligesom jeg i artiklen om nærsikring beskriver, at hvad du har købt af mad..er naturligvis også den mad du har tænkt dig at spise. Vær reel om hvad du har i skabene.

Nedenstående er på tysk, men kan budskabsmæssigt snildt transformeres til, at man bør være realistisk med sin forventninger og tiltag:

se video

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.