Candidasvampen får dig til at spise sukker

Nej, nej og nej.

Der skal ikke mange søgninger på  svamp, vægttab, sukker til før man støder på navnet: candidasvampen.

Al retorikken omkring denne svamp drejer sig om,  at den nærmest sidder nede i maven og tarmen med det eneste formål at få dig til at indtage den ene pose vingummi, marsch-mellows og andre sukkerholdige ting efter den anden.

jeg har ikke lyst til at henvise til behandlere som mener, at have fundet svaret på overvægtsproblemerne i dette land.  Søg bare på google efter candida og vægttab, så finder du de første utallige mere eller mindre “spændende” rædselshistorier om candidasvampen.

Såfremt du er interesseret i at finde ud af noget mere lødig information, så læs bare videre her.

Statens Serum Institut skriver følgende spændende passage om candida-svampene:

Familiestamme
Candida hører til gærsvampe, hvoraf der findes ca. 500 forskellige arter. Kun ca. 10 af disse er hyppigt involveret i infektioner hos mennesker. Mest almindelig er Candida albicans, men også C. glabrata, C. krusei, C. tropicalis, C. parapsilosis m.fl. ses som årsag til infektion.

Forekomst
Gærsvampe er allesteds forekommende mikroorganismer og fundet af disse i en patientprøve kan skyldes, at patienten har en svampeinfektion, at svampen indgår som en del af patientens mikrobielle normalflora eller at prøven er blevet forurenet med den pågældende svamp. Derfor skal fundet af Candida vurderes i sammenhæng med kliniske symptomer og såvel mængden af påvist svamp som eventuelle gentagne fund er af betydning.

citat: http://www.ssi.dk/sw662.asp

sagt med andre ord:  candida er ikke kun én svamp, men en hel bred vifte af svampe…og disse svampe findes stort set alle steder, samt at en sådan svamp er helt normal at have!

I linket er der en nærmere beskrivelse af, hvordan en candida-svampeinfektion giver sig udslag i.
Det interessante er, at  sukkertrang er ikke nævnt så meget som en hentydning!

Hvad kan så skyldes den skarpe retorik om candidasvampens effekt på din beslutning om at købe sukker eller ej?
Jo for det første giver det behandleren mulighed for at sælge et eller andet mere eller mindre afprøvet produkt, som følges af en meget specifik instruks om, at produktet skal bruges på en konkret måde….samtidig med, at du naturligvis undlader at købe sukkerprodukter.   Med et trylleslag vil din behandlers undersøgelser efter 3-4 konsultationer til 400-500 kroner stykket vise, at du ikke længere har candidasvampen og samtidig at du ikke er sukkertrængende mere.

Det tro da pokker, at du ikke er sukkertrængende mere…du har fulgt instruksen om ikke at købe sukkerholdige produkter.
Du har ligesom i den mellemliggende periode fået flyttet dit fokus væk fra sukkerholdige produkter og på den måde overvundet din sukkertrang.  Behandleren har så tjent et sted mellem 1600-2000 kroner  + urtesalget for at få dig til at falde for tricket, hvilket naturligvis bestyrker din tro i, at netop den behandlers “vise ord og geniale produkter” har vist dig vejen ud af sukkerhelvedet.
Du kunne jo aldrig drømme om at give så mange penge ud til noget som ikke virker, vel?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.