Impuls-spisen

Den eneste måde du kan stoppe impuls-spisen på er, at du erkender og accepterer, at du spiser ud fra en given udefrakommende impuls.

Lyder det skræmmende? Ja. Hvorfor?

Det skal jeg gerne fortælle dig:  Mennesker har en generel tendens til gerne ville være i kontrol over facetterne i ens liv.

Særlig på områder af personlig karakter. At spise er en meget personlig handling.

At erkende, at noget så personligt som, at en madvane har udartet sig til en ukontrolleret refleksbevægelse virker så absurd, at man sjældent lader konceptet om impuls-spisen blive en del af ens tanker eller generelle begrebs-sfære.

Spise mad i bestemte situationer er en meget naturlig handling.

Faktisk understøttes indtagelse af mad i rigtig mange sammenhænge.  Forretningsmiddag, de faste måltider i hverdagen, frokosten med kollegaerne, detailhandlens nære tilstedeværelse af madvarer, fredags-slikket (selv om tirsdagen), eftermiddags-kagen til kaffen eller for den sags skyld kagen til kaffen, netopkommethjemfraarbejde-chokoladen, fyraftens øllen, sportshallens pomfritter……you name it, og der er masser og masser af impulser som inviterer til indtagelse af mad. man kan også sige, at man spiser på automatpilot.

En flyvemaskines automatpilot har nogen forudprogrammerede reaktionsmønstre, der bliver bestemt fra alle de impulser automatpiloten modtager.

Prøv at slukke din madmæssige automatpilot!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.