Slankekur virker

Hvis myten var sand, så var der jo ingen grund til, at ugebladene bliver ved med at udgive den ene version efter den anden af en eller anden variation af  tab dig x kilo på ykort-tid.

Slankekure har eksisteret siden overvægt er blevet udnævnt som et problemområde som man “bare lige” kan gøre noget ved.    Og lad os da lige se på effekten af slankekure: _                              _

Ej, nu skal jeg heller ikke være sortseer, naturligvis virker slankekure HVIS man følger dem.
Ligesom fængsler holder de kriminelle fra gaderne, når de kriminelle altså er i fængslerne.

DSC05246.ARW

I fængsler har man endda ovenikøbet den store store fordel, at indtaget af mad kan kontrolleres en sådan grad, at en slankekur i et fængselsmiljø kun kan blive en succes.

Nogen vil så mene, at jeg i fængselsanalogien ikke tager højde for, at de ydre begrænsninger som de indsatte bliver udsat for fx frihedsbegrænsningen opsat af høje mure, fængselsbetjente og supermarkedernes impuls-imput.

Jamen, ingen problem, så tager vi da bare og erstatter fængselsbetjente med laboranter og andre hvidkitlede, som pakker deres udsagn ind i fantastiske begreber som fx

  • forskningen siger at;
  • jf. denne undersøgelse ;
  • eller lignende kliniske formidlingstricks, som er meget meget fra den hverdag som flest mennesker er udsat for.

En slankekur er egentlig ikke noget andet end et selvvalgt mentalt fængselsophold eller en fjernelse af pulserende liv for en kort periode, hvor man tillader sig at eksperimentere med sit madindtag for en periode, hvor der i den umiddelbare forlængelse af perioden oplyses om succesen ved netop den oplevelse.

Forstå mig ret: jeg vil ikke tage oplevelser fra nogen som har fundet de vise sten ved metodeX.
Hvis du vil lave endnu en slankekur…feel free. Du er et frit menneske, dine valg, dine muligheder.

Tillad mig dog lige et spørgsmål:  Når nu du har været på x antal slankekure og du endnu ikke har opnået/holdt din drømmevægt…..hvad får dig til at tro, at netop den næste slankekur virker bedre end de hidtidige?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.