Om

Jeg hedder Carsten Riis, sygesikringsbeviset påstår, at alderen er 50 år.

Den del af mig som er relevant her på sitet er nok mit forhold til overvægt. Jeg har ligesom alle mulige andre mennesker mange måder at fortælle min historie på, men her vil jeg fortælle den del af mig som er overvægts-relateret.

Jeg har ligeså længe jeg kan huske været hvad man pænt kan beskrive som motorisk udfordret og derfor været dårlig til sport og motion….. alt i alt medførte det så en overvægt på den usunde del af både BMI og talje/hofte-rationen. Et par gange har det lykkedes mig at komme ned i den sunde ende af BMI-skalaen, som dog ikke varede ved. Hver gang endte det med en større overvægt end den jeg startede med.

I efteråret 2004 kravlede vægten op over de 130 kilo, hvilket var mere end mine led kunne holde til og “straffen” kom prompte i form af smerter og bevægelsesvanskeligheder i øvrigt!
Der skete et eller andet oppe i hovedet på mig om, at det kan bare ikke være rigtig, at jeg så 32 årig skal går rundt som en på 80 år. Rent logisk kunne det bare ikke hænge sammen. Så hva dælen gør man ved det.

Rent tilfældigvis – ja, jeg ved det lyder underligt eller måske decideret ny-kristent – så jeg en udsendelse med den gode Dr. Phillip McGraw (bedre kendt som: DrPhil). Udsendelsen handlede om 7 nøgler til varigt vægttab. Udsendelsen kørte i bedste tvshop-stil og jeg tænkte ved mig selv….hold da op han har da talegaverne iorden. Jeg lod udsendelsen være udsendelse og tænkte egentlig ikke mere over de ting han fortalte om. Indtil en god veninde af mig fortalte varmt om netop de 7 nøgler….så må der være noget om dem tænkte jeg…. jeg så lidt flere udsendelse om de der 7 nøgler. hmmmm, det lyder ikke så tosset endda.
Der var ingen underlige produkter man skulle købe eller være “medlem” nogen steder. Der var den bog og resten var op til en selv.
Ja ja, en bog, hvad kan den, men alligevel købte jeg den. Og jeg var solgt!

Der er så 7 ting man bør gennemgå. Og jeg er slet ikke uenig i det. Jeg vil endda også være varm fortaler for disse 7 nøgler.
Uden tvivl vil der være sammenfald mellem de teknikker som DrPhil beskriver i sin bog og de teknikker som jeg beskriver. Teknikkerne er dog nogen særlig unikke DrPhil-teknikker, men ganske almindelige teknikker kendt fra psykologiens verden.

Jeg har analyseret mig frem til, at vægttab handler om tre ting:

Man skal tænke sig om
Det er lysten der driver værket
Man agerer ud fra sine tanker og lyst.

Når disse tre faktorer er faldet på plads, så er der det kun i få tilfælde svært/umuligt at opnå et vægttab.
Det interessante er så, hvad det vil sige at tænke sig om, få sig selv med og handle.

Jeg syntes, at det er så indlysende et koncept, at jeg har lyst til at bygge et website om de3faktorer.

Du spørger dig sikkert, hvorfor laver Carsten egentlig sitet her. Jo det er netop fordi jeg har lyst til at hjælpe andre og fordi jeg ved at skrive dette site “holder mig selv til ilden” ved at offentliggøre mine tanker, resultater, strategier, samt at udviklingen af sitet er en del af den handling jeg foretager mig for at holde vægten nede.
Sitet er således ikke af ren altruisme, men sandelig også til gavn for mig selv.

Januar 2021:  TV2 lavede en opfølgning af en 20 år gammel vægttabs-tv-dokumentar….. og den har så fået mig tilbage til tasterne……og vægten er sneget op til 145 kilo.

Artiklen første gang skrevet den 15. juni 2006 og er kun ændret minimalt siden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.