Fjern ikke moms fra de sunde varer

Fjern hellere den alt alt for nemme adgang til usunde varer!
Man skal ikke forbyde usunde varer,  men bare  begrænse  den mentale og logistiske tilgang til dem.

En fjernelse af momsen vil i løbet af en kort årrække betyde, at prisen ender med at blive den samme som idag.

Bare se alle de andre produkter, hvor man har fjernet afgiften hhv. den udgift som forbrugeren har, når han skal betale i supermarkedet
En masse virak om at nu får forbrugeren et godt tilbud pga afgiftsfrafald, men efter kort tid er prisen den samme pga. prisudviklingen….. ja, det tro da pokker: en ukontrolleret prisudvikling, jamen naturligvis er den højere end de afgiftsbelagte produkters udvikling.

Tilgengæld ryger pengene ikke ned i fælleskassen, men ned i (multi)nationale koncerners lommer, hvor pengene ikke gør nytte på sygehuse og de andre velfærdsydelser.
Selv med det nuværende skattetryk er det muligt for virksomhederne at lave et overskud…..en fjernelse af afgiften er i bund og grund bare en omkostningsreduktion.
Vi ser lige bort fra alle de spændende regnskabsmæssige tricks man kan lave for lede pengene i skatteskjul i eksotiske østater.

Det er behæftet med meget stor usikkerhed om afgiftsfrafaldet kommer forbrugeren til gode.
Jeg tvivler faktisk på, at det kommer forbrugeren til gode…..hvorfor skulle brancheorganisationer ellers pledere for en afgiftsreduktioner. En brancheorganisations opgave er at skaffe så gode forhold for virksomhederne som muligt.   Og virksomhederne er – i hvert fald det indtryk man får, når man prøver at grave lidt dybere end reklamematerialernes glittede overflade – kun interesseret i: overskud på bundlinjen.

This entry was posted in Ikke-kategoriseret. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.