Nu’ets muligheder

Når du har læst denne artikel, så prøv 2 minutter  bare være i nu’et.

Hvad vil det sige at være i nu’et?    Det kan jeg faktisk ikke svare på for dig.    Det kan faktisk kun du!  Det er dig som er det sted som du er.  Ingen kan være det sted du er nu.    Du kan heller ikke være et sted du var igår eller et sted du vil være imorgen.    Du kan i princippet bare være præcis det specifikke sted på dette specifikke tidspunkt som du er i nu.

Det fedeste er faktisk, at du bestemmer hvad du vil opleve i det næste nu.  Prøv et kort øjeblik at løsne dig fra hverdagens trummerum, næste måneds husleje og de andre verdslige forpligtelser som nu engang findes i hverdagen.

Er vi så ikke enige om, at det er dig som bestemmer hvad du oplever i det næste nu?
(og jeg kan allerede høre alle “tværliggere” nævne alle mulige ekstrem situationer, som ikke er indenfor den økonomiske og naturvidenskabelige realitetsfære, men dem gider jeg ikke lytte til).

Du bestemmer om du vil rejse dig op fra din kontorstol og lave 10 knæbøjninger eller bare 1 knæbøjning.
Du bestemmer om du går ud i dine køkkenskabe og smider chokoladebarerne ud eller ej.
Du bestemmer om du tillægger dig en holdning til slankeprocessen som sætter dig i føresædet eller om du vil være passiv passager.   Du bestemmer om din holdning bliver til handling i både små og store perspektiver.

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.