de3faktorer vs. radikal adfærdsændring (en by på skrump, slankekure & Co.)

I en af debatterne omkring  En by på skrump blev jeg spurgt til, hvorfor jeg ved at de3faktorer.dk virker.
Spørgsmålet gik helt konkret ud på om jeg vidste om de virker resten af livet.

Tja, resten af livet.  Udover det provokative i spørgsmålet, så er det naturligvis ikke til at vide om hvad fremtiden vil bringe.

Det eneste man kan vide er, at lære af de erfaringer man enten selv har gjort sig hhv. hvad andre har gjort.

Jeg har erfaret på egen krop, at hurtige vægttab ikke giver varige vægttab. Jeg har to gange præsteret et vægttab på 20 kilo og hver gang er det endt med en større overvægt end før det hurtige vægttab.
Endvidere har Ugeskrift for læger i 2007 lavet en artikel om et 21 ugers kursus på Ubberup Højskoles slankekursus. De konkluderede, at overvægtige ikke kan opnå nogen varige vægttab ved et sådant forløb.

Man kan også gøre noget andet:  Tænke!
Man skal ikke engang bevæge sig ind i disse medicinske artikler og tilsvarende akademiske kilder.

Alene ved at observere den stigende fedmeepidemi og mængden af slankekoncepter  – og deres egen påståede succes – som lover hurtige resultater med et fingerknips. Der behøvedes man altså ikke særlig meget mere end den udvidede ledvogtereksamen til at konkludere, at et varigt resultat altså ikke kan opnåes “bare lige”.

Noget tredje man kan gøre er efterligne det andre har gør.  Rigtig mange mennesker tager på den ene slankekur efter den anden uden på noget som helst tidspunkt komme i nærheden af et vedholdende resultat.  Med andre ord: når jeg efterligner den fremgangsmåde, så får jeg heller ikke et resultat som holder.

Ser man tilgengæld på den gruppe mennesker som opnår det jeg ønsker at opnå, så kan man se, at fællesnævneren de har udelukket overvægtsfremmende adfærd fra deres dagligdag og sat normalvægtsfremmende adfærd istedet. Denne adfærd er implementeret i deres dagligdag i en sådan grad, at overvægtsfremmende adfærd ikke længere har plads.

Jeg ønsker ikke at være en del af de 95% af de personer som oplever vægttab, men også stigninger.  Jeg vil udelukke overvægtsfremmende adfærd på en sådan måde, at den ikke kommer tilbage.

Dertil skal jeg gøre noget som jeg kan kapere, rumme og agere efter.

Det er lidt svært at forklare forskellen mellem de3faktorer og drastiske adfærdsændringer. Det er dog forsøgt i denne pdf-fil:

de3faktorer_vs_drastiske adfærdsændringer

This entry was posted in Hjerne. Bookmark the permalink.

4 Responses to de3faktorer vs. radikal adfærdsændring (en by på skrump, slankekure & Co.)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.