Undskyldning nr. 1: Tid

Jeg har tidligere efterlyst undskyldninger for ikke at dyrke motion.

Det er blevet til en samling af “standard-undskyldninger”, som alle hver i sær sikkert er valide nok for den enkelte i det nu som vedkommende er i.  Den enkelte bør så reflektere over lige netop sin undskyldning for ikke at dyrke motion.

De kommende dage offentliggør jeg én undskyldning om dagen, samt hvilke tanker der udløses hos mig, når jeg hører undskyldningen.

Den første: Tid

Undskyldningen anvender tiden som omdrejningspunkt.  Vi har alle 24 timer i døgnet. visse af døgnets timer er ligesom besat allerede fx sove, arbejde, huslige gøremål, transport mv.  Alt sammen kan naturligvis have en vis vigtighed for netop din hverdag.

Hvad hvis jeg fortæller dig, at du via motion netop får mere tid til alle de andre ting som betyder noget for dig?

På det personlige plan kan jeg fortælle, at jeg er blevet bedre til at gøre andre ting ved, at jeg ser frem til at dyrke motion.
Det jeg gør er faktisk, at opprioritere motion som noget af det jeg skal nå.   Når jeg så samtidig skal nå alt det andet, jamen, så er det altså kun en måde til at få tingene til at nå sammen.

Lad mig fortælle følgende:
Der findes fire måder at arbejde mere på:

A:  Flere ressourcer.  dvs. for at få mere motion: skaffe mere tid.  Udelukket, da døgnet kun har 24 timer.
B:  Færre opgaver: dvs.  for at få tid til motion, så fravælge noget andet.  Udelukket, da de andre gøremål simpelten også skal løses.
C: Gøre tingene hurtigere dvs. for at få tid til motion, så gør nogen andre ting så’en lidt hurtig…det ser andre ikke…..lad være med at gøre tingene hurtigere (og dermed mere sløset og dermed skal bruge tid på at lave dem om).

D: gør dem smartere! Netop: Ryd ud i de fremgangsmåder du har brugt indtil nu… Nogen gange gør det lidt ondt i stoltheden at finde ud af, at noget man gjort i årevis faktisk er ineffektivt eller tidsrøvende.
Jeg har fx begrænset min tid på at spille online-spil ganske gevaldigt. På facebook spillede jeg meget BejeweledBlitz og de baner som brugerne har lavet i Bloons4.   Det resulterede i, at jeg til tider kom for sent til Volleyball, lavede aftensmad temmelig sent om aftenen og andre uhensigtsmæssige tidsprioriteringer.  Derudover blev der ikke skrevet så meget her på sitet.  Alt i alt: meget mindre tid til det jeg reelt kan li’ at bruge min tid på ude i den virkelige verden, hvor det betyder noget. Også på arbejde reducerer jeg “spildtiden” så meget som muligt…Du kender det, man tillader sig lidt lange pauser for så at indhente det forsømte ved at blive længere sidst på dagen….og i det kosmiske tidsregnskab så går det nok op i sidste ende. Nu er jeg meget mere fokuseret på det tidsforbrug som jeg reelt har på arbejde. Lidt mindre MindreFokus; noget mere åndelig tilstedeværelse mens jeg fysisk er på min plads.

Skal jeg sige det kort:  lad være med at bruge tiden som undskyldning!    Det holder ikke sidste ende:

En britisk premierminister sagde engang:   Den der ikke afsætter tid til motion nu, må afsætte tid til sygdom senere!   Og hvad tror du, hvad du ikke kan nå, når du skal vente rundt omkring i sundhedsvæsnet.

Indrømmet sidste sætning var min tilføjelse!

This entry was posted in Hjerne. Bookmark the permalink.

One Response to Undskyldning nr. 1: Tid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.