Sygeligfisering af overvægt

Åhhh, hvor herligt.

Endnu en sovepude for overvægtige: Thorkild Sørensen

At den gode Thorkild Sørensen desværre taler om (selvpåført) tvang i forbindelse med nedsættelse kalorieindtaget….jamen det tro da pokker, at man så ikke taber sig på lang sigt!
Slankekure har gang på gang vist sig ikke holde hvad de så end lover.

Man tager lige og prøver på at læse en videnskabelig artikel og så fanger man lige, at et eller andet mikronæringsstof kan have indflydelse på årsagen til fedme….og hallelulja, så er det jo slet ens  hverdagsvaner med inaktivitet, chokolader, fastfood og andet ernæringsmæssigt fattig mad som ligesom giver kalorieoverskuddet…..og det skægge ved den videnskabelige artikel er, at den så også lige nævner, at der endnu ikke er noget færdige produkter på markedet eller der er endnu ikke afklaret hvordan det kan overføres til hverdagen…..men den, der læser artiklen kan så sætte sig tilbage i sofaen og gøre ingenting anderledes end tidligere, da der jo endnu ikke er noget vidundermiddel som over night kan skabe drømmekroppen.

Det er da fint at der forskes i fedme, men helt ærlig:  For langt langt langt de fleste af flertallet af overvægtige.  Der er det altså vanerne som gør udslaget!  Man kan da godt krydre med at variere nogen mikronæringsstoffer…men effekten kommer altså af vaneændringerne.

Jeg har tidligere skrevet et par blog-indlæg om, at jeg syntes man bør afmystificere: at tabe overvægt.

Fjerne magien

Fjerne hjernekirurgien

Fjerne astrofysikken

Fjerne “den toxisk-kemiske fabrik”

 

5 thoughts on “Sygeligfisering af overvægt

 1. Det er da rigtig nok at de fleste “genvinder” det tabte, spørgsmålet er så om det ikke bare er fordi de fleste ikke kan holde den fedtfattige livstil i det lange løb, hvis man ikke føler sig ordentligt mæt, hvad mange ikke gør af fedtfattigt mad, holder man selvfølgelig ikke ud at fortsætte.
  Hvad med at bruge den viden der allerede findes nemlig, at mange mennesker taber sig langt bedre ved at skære ned på kulhydrater i stedet for at blive ved med at prøve på at få alle til at følge de 8 kostråd.
  Her kommer lige en interessant eksempel:
  http://www.klikk.no/helse/dinkost/vektkontroll/article535086.ece

 2. Hej Inger

  jamen de 8 kostråd er da et ønske-scenarie som ville være perfekt at kunne opnå. Dette higen efter det perfekte er bare ikke hverdag for flertallet….og jeg tror slet ikke for overvægtige.

  I hele taget bør man gentænke hele tilgangen til overvægt. Både præventivt og for nedbringelse.
  De sidste 30-40 års kampagner og andre informationsstrategier for forskellige velmente myndigheder har jo ikke nogen effekt! Der er ligesom blevet flere og flere overvægtige…og dem der er kommet er blevet større.

  Det kræver nok bare politisk mod om at sætte forbrugeren (herunder: de overvægtige) i første række, når der udbydes produkter…..og ikke som det er nu, hvor industri og detailhandel får lov til at køre showet. og jeg taler om lige fra næringsinformation over salgsoptimeret indretning (vel og mærke: optimalt = meget salg) videre til reklamekampagner sluttelig ingredienserne.

 3. Jeg mener ikke at det handler så meget om perfekt eller ej, men om at spise på en måde så man kan mærke at kroppen virkelig trives, så er det slet ikke så svært at holde fast og fortsætte.

  I Sverige er “low-carb” metoden meget kendt, ca. 25% af svenskerne spiser på den måde og for første gang er der ved at ske en ændring i fedmestatistikken, selv om hverken politikere eller de officielle kostråd bakker op.
  Det er nærmest en græsrodsbevægelse, hvor folk mærker på egen krop at den måde at spise på både fremmer vægttab og sundhed.

 4. Pingback: Jeg har skrevet det før…og gør det gerne igen: « de3faktorer.dk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.