Leve livet!

Et klassisk ordsprog er, at livet er hvad der sker omkring dig, mens du planlægger alle mulige andre ting.

 

at leve livet er for mange noget man kommer til at gøre….eller har gjort.

 

Det jeg ønsker for dig er, at du anerkende, at det eneste tidspunkt du reelt lever er NU!
Tænk lige over det et kort øjeblik.

 

Dit liv kommer til at bestå af  hhv. har bestået af  mange etapper….de klassiske er  barn- og ungdom, voksenlivet og alderdommen.
Men hvad med den del af dit liv du har levet i foråret og igår og den Maxi-chokoladebar du klemte ned på vej hjem fra arbejde.  samt det du kommer til at skulle gøre imorgen eller den ferie du netop har bestilt til vinter eller den slankekur du har tænkt dig at starte på mandag.   Det er alt sammen  fortid og fremtid.

Ja, det har været en del af dit liv og forhåbentlig kommer til at være det.

Men i bund og grund lever du NU!  Både det nu som er mens du læser her på sitet, men også det nu som kommer.

Det er ikke noget forkert i, at man har en fortid.  Det ville også være slemt, da vi alle har en fortid, uanset hvor vi er nu.
Det er heller ikke noget forkert, at man har en plan/prognose om fremtiden…det da rart at have noget at “stå op til”, så at sige.

Der er også rart at have indflydelse. Det tidspunkt du har allerstørst indflydelse i dit liv!  Det er NU!

Alt hvad du har oplevet i fortiden. Det er fortid.  Den indflydelse du har haft på det tidspunkt…den kommer ikke igen, hvilket er et faktum.  Uanset om du gerne ville have kørt en smutvej på vej hjem fra arbejde, men endte med at køre en omvej…eller om du har været den fjerde slankekur som kiksede kl. 1523 i torsdags.
Nogenlunde det samme med fremtiden. Der kan ske så mange ting som gør, at det du har tænkt dig ikke bliver til noget. Naturligvis er visse tanker om fremtiden mere sandsynlige end andre, men i bund og grund ved vi det ikke.

Der hvor vi har allermest indflydelse er lige nu eller i det nu som er om et overskuelig fremtid….men lad os for et øjeblik holde fast i det nu som er lige nu.

Prøv at rette opmærksomheden i det som sker lige nu. hvad sker der så lige nu…jamen der sker alt mulig i dette nu fx når du tænder for fjernsynet, så vil du kunne se nyheder fra hele verdenen, hvor der sker alle mulige aktiviteter.  langt de fleste aktiviteter har ikke indflydelse på hhv. har skulle gøre noget aktivt for at få kendskab til dem, hvorfor du opfordres til at begrænse de oplevelser du kan få til dine fem sanser som du kan rette fokus på dit nærmiljø, uanset hvor det måtte være henne.

Om du sidder i bussen på vej hjem fra arbejde, foran computeren på hjemmekontoret, med Ipad’en i sofaen. Det er helt fint, uanset hvor du er. Prøv at opfatte nu’et med dine fem sanser

– se hvad der er at se fra der hvor du er nu
-lyt efter hvad der af lyde nu
-føl det som du nu kan mærke (uanset set hvor på kroppen)-
-lugt til det den lugt der er tilstede nu.
-mærk efter den smag som måtte være i din mund i dette øjeblik.

Giver du dig tid opfange og tænke lidt over det enkelte sanseindtryk enten hver for sig eller i kombination med et af de andre sanser, så vil du opdage alt hvad der sker omkring NU!   Du behøvedes slet ikke kæmpe rutsjeture, fart og spænding eller andre vilde ting for at mærke at du er live…..alene det at du kan sanse de ting du sanser betyder, at du har fuld gang i livet.

 

 

Nedenfor har jeg fundet et par klip, som er ganske interessante i den kontekst:

 

 

This entry was posted in Hjerne. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.