Sukker, hvad gør det godt for?

Jeg har set lidt nærmere på hvad sukker egentlig er for en størrelse.

Hvis man skal tro næringsoplysningerne, så er sukker den reneste energi. Fra første gram. Der gives ikke særlig meget rum for mineraler og vitaminer, men kulhydraterne er ret godt pakket i det søde krystal som på pakken gerne kalder sig: Melis.

Jeg har ikke læst lange videnskabelige artikler om sukkerets fortræffeligheder…og jeg tror også, at de er svært at finde, hvis man for et kort øjeblik ser bort fra Arne Astrups lovprisning for år tilbage, hvilket financieret af sukkerindudstrien.

Isoleret set er der heller ikke noget galt med sukker. Ligesom det isoleret set heller ikke er noget i vejen med chokolade og pizza.  Problemet opstår først, når man indtager så meget af dagens energitilførsel i sukker, så der ikke er plads til alle de andre energikilder, der har vitaminer og mineraler som bieffekt.

This entry was posted in Hjerne, Indkøbskurv and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.