Næringsinformationen på forsiden!

Det er lidt morsom med fødevareproducenter.

Når deres produkter bare har den mindste snert af sundhed i sig, såer der ingen grænser for hvor meget det bliver plads på emballagen til fremhævelse af det sunde i produktet.

Lad os nu se pået nydeligt produkt fra Unilever

Becel Magarine Omega6 (forside)

Jeg vil ikke lave den store billedanalyse, men kan ikke undlade at bemærke, at både Becel-navnet og “indeholder Omega 6”-anprisningen er omkranset af en hjerteformet tegning. Mon man forsøger at sætte ligehedstegn mellem den sunde Omega6 og becel?
Det interessante er dog bagsiden/bunden af produktet:

samme magarine men bunden/ingredienslisten

Man bør lige studere ingredienslisten nøje. Bemærk hvor detaljerigdommen, at man kun putter 0,9% salt i magarinen og man skal da også lige vide hvad emulgatoren består af. Men aromaen får man ikke noget at vide om. Det samme med detaljen om hvilken vegetabilsk fedtstof man bruger brillierier også ved sit fravær.
I højre side ser man, at det er nødvendigt at fortælle at der ikke er kolesterol i magarinen.
Jamen, hvad med at fortælle hvad der i det smørbare plantefedtstof og ikke hvad der ikke er i.

Det er da helt fantastiske ting man putter i produktet. Det mest interessante er dog, at man ogsåputter vitaminer i produktet. Fair nok.

Hvorfor i hele taget putte vitaminer i et produkt som smørbart plantefedtstof? bør man da fåsit vitaminbehov dækket af smørbart plantefedtstof?
Nej vel, de bør man få dækket af frugt og grøntsager!

Der er faktisk 100% af den daglige anbefalede mængde af bestemte vitaminer i det smørbare plantefedtstof. NÅR MAN VEL OG MÆRKE SPISER 100 GRAM magarine!

Nu kender jeg udtrykket: tandsmør , men må indrømme, at jeg aldrig har hørt udtrykket tandsmørbart plantefedtstof….og da slet ikke 100 gram pr. dag.

Hvor mange af jer spiser 100 gram smørbart plantefedtstof pr. dag?

Noget andet morsomt ved produktet er, hvis man samholder det med foodcomp.dk’s oversigt over 40% minarine, så  er det da lidt morsomt at se, at der som udgangspunkt er vitamin A og E i sådanne produkter i forvejen.

og hvorfor kun fortælle om mikronæringsstoffernes AnbefaledeDagligeIndtag?  hvorfor ikke om makronæringsstofferne?

This entry was posted in Hjerne. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.