Tip 95: Kontoret

Kontorarbejde er nok klassisk betegnet som stillesiddende arbejde.   Og man kan næsten være tilbøjelig til at praktisere den klassiske betegnelse.

Sagen er jo bare, at den menneskelige krop er bygget til at være aktiv.  Rygproblemer, museskuldre er bare nogen af de ligeså klassiske arbejdsrelaterede skavanker man finder i forbindelse med kontorarbejde.

Det behøvedes ikke være.  Rygproblemerne kan du lave forebyggende øvelser for.   Stræk dig med jævne mellemrum. Veksle mellem opgaverne, husk at stille kaffekanden ude i thekøkkenet (hvorfor hedder det egentlig et thekøkken, når man nu primært laver kaffe 🙂  ).
Har du allerede rygproblemer, så har du forhåbentlig kontakt til fysioterapeuter eller anden relevant sundhedspersonale som hjælper dig i netop dit tilfælde.

Museskuldre mv. kan du forhindre ved at lære nogen om genvejstaster.   Man behøvedes ikke klikke sig frem til alt på en window-maskine.   Du kan også stille dig selv den udfordring at betjene musen skiftevis med højre og venstre arm. Kom nu, du tør ik’ 🙂

Bare rolig, musebetjening med den knapsåøvede hånd er altså ikke så umuligt som at slikke sig selv på albuen.

This entry was posted in Hjerne, Indkøbskurv and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.