facilitator

En facilitator er ikke en bestemt person eller facilitet…snarere et – mentalt – rum som stilles til rådighed, hvorfra en masse udløbere af tanker og handlinger kan ske.

Skal man blive i den fysiske verden, så vil jeg samligne det med, at der stilles en græsplæne til rådighed af ikke-forudbestemt størrelse. For de3faktorer.dk er størrelsen afgrænset til hjerne, hjerte, indkøbskurv.  Om der skal der foregår fodbold, tennis, hockey eller der måske skal bygges en volleyball-bane.  Det bliver ikke bestemt af facilitatoren. Det eneste facilitatoren skal gøre er, at holde brugeren indenfor den størrelse som brugeren har bestemt.

Fx i forbindelse med vægttab findes der mange rent logiske løsninger:  æd halvdelen over længere tid og du vil tabe dig og andre koncepter, hvor kalorieforbrug<kalorieindtag fører til uundgåelig vægttab.
Ligesom der også findes handlingsanvisnings-koncepter, hvor så længe man følger den “indkøbsseddel” man får udstukket, så vil vægttab ligeledes være umuligt at kommer rundt om.
Der findes også  fåstyrpådinefølelserhvorveddufåroverskudtilatladeværemedatvælgechokoladeogvælgergulerodistedet-selvterapeutiske forløb, hvor man opsætter psykologiske omveje til at personerne vælger vægttabsfremmende vaner fremfor overvægtsfremmende vaner.

For de3faktorer’s vedkommende er det tilsigtet finde en så stor fællesmængde indenfor de tre yderpunkter, så vægttab etableres, samtidig med at etableringen på ingen måde sker på bekostning af den persons nuværende evner, potentiale og væsen.

This entry was posted in Hjerne. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.