videnskabelighed

På facebook blev der spurgt til om metoden som er skitseret i smaaskridt.dk ligesom har nogen videnskabelige data til at underbygge om metoden nu har effekt på lang sigt.
Jeg kan ikke helt lade være med at føle mig tiltalt, da jeg har mit eget koncept kørende, hvor der på overordnet plan har de samme grundelementer som smaaskridt.dk.

de3faktorer.dk bygger på sund fornuft og cirkulær logik i form af, at når man bliver ved med at træffe selvstændige valg som går i retning af opnå vægttab og på længere sigt vægtkontrol.

Hvordan kan det ikke have effekt på længere sigt?  Det er ligesom en del af konceptet, at man på længere sigt har succes.

der er nogen som godt kan li’ at lave undersøgelse efter undersøgelse, helst langtids-studier på kryds og tværs af landegrænser, aldre, køn, social status og jeg skal komme efter dig skal jeg ja.

Og ja, det er da også helt naturlig, at når man ikke har en selvstændig tanke, at man så kan lægge sin forstand i en graf eller en fin pivottabel dannet på baggrund af kontrolgrupper, dobbeltblind-test, randomiserede forsøgspersoner og hvad der ellers findes af videnskabelige spidsfindigheder.

Det morsomme er ved tilgange som de3faktorer.dk er nemlig, at der ikke er nogen facitliste eller andet, hvor man kan sætte dobbeltstreg under og sige: det her virker!  Du skal gøre sådan her…og vupti, så er kiloene væk én gang for alle.

I moderne management-dansk kalder man vist koncepter som de3faktorer.dk: facilitator

….og her syntes jeg, at det er naturligt sted at standse dagens skribleri. Du kan komme forbi imorgen igen og læse om hvad facilitator er for en størrelse.

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.