3 thoughts on “10 sundhedsråd fra damebladene – fup eller fakta? – Tjek.dk

 1. Hej Inger

  Har du noget imod at specificere lidt mere om, hvor du mener, at Bente Klarlund vrøvler?

  Det kan være, at jeg har overset noget.

 2. Hun siger bl.a. at fedtstoffer som avocado og hørfrøolie ikke stabiliserer blodsukkeret og det er ikke rigtigt alt fedtstof er med til at stabilisere blodsukkeret.
  Kaffe påvirker ikke blodsukkeret, det er ganske vist ikke videnskabeligt bevist så vidt jeg ved, men jeg kan tydeligt mærke forskellen og det kan andre også siden der overhovedet er nogen der beskæftiger sig med emnet. Det er typisk ekspertarrogance bare at afvise alt, der ikke er videnskabeligt bevist, men at noget ikke er videnskabeligt anerkendt (endnu) er jo ikke ensbetydende med at det ikke kan være rigtigt.
  Man bliver ikke mindre træt af et stabilt blodsukker, det tror jeg enhver der har prøvet forskellen ved er noget vrøvl, og at man lettere holder blodsukkeret stabilt med grænsager end med frugt siger vel sig selv, der er meget sukker i frugt, og mange kvinder er tilbøjelige til at spise for meget frugt, sikkert derfor at emnet har været oppe i et dameblad.
  Et andet eksempel er fra hendes nye bog hvor hun kritiserer “nogen” sikkert de kernesunde, for at sige, at der er mange der har glutenallergi, det er ikke det de siger, det de siger er at mange slipper af med fordøjelsesproblemer ved at undgå gluten, de taler ikke om allergi.
  Jeg synes, at det er dårlig stil at tillægge andre nogle holdninger/udtalelser som de ikke har, for derefter at kritisere dem for det pågældende, når det i virkeligheden er I det her tilfælde Bente Klarlunds egen enten fejlcitering eller bevidst manipulation for at latterliggøre andre, som hun ikke er enig med.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.