Jeg har sagt det før…og gør det igen.

Der behøvedes altså ikke forskning til at finde ud af noget så hverdagsagtigt som madvalg.

Jeg har desværre ikke forskningskroner i ryggen og alligevel tør jeg våge den påstand, at gennemgår man de fleste overvægtiges madkvitteringer (supermarkeder, tankstationer, pølsevogne, fastfood osv osv), så vil man opdage, at vægttabsfremmende ingredienser enten fylder meget lidt blandt antallet af varenumre….eller også er repræsenteret i sådanne mængder at indtagelse af de indkøbte ellers vægttabsfremmende ingredienser skaber overvægtsfremmende kalorieindtag.

Det drejer sig netop ikke om, at slå sig selv oven i hovedet med slagord som “tage ansvar for sit liv” eller piske sig selv til blods, såfremt chokoladebaren sniger sig ned igennem spiserøret.

Små vanemæssige skridt er allerede fint dokumenteret og indeholder en intern cirkulær logik, hvor det for raske overvægtige altså kun kan være en succes. For personer som lider af en eller anden sygdom som gør, at den almindelige regel kalorieforbrug>kalorieindtag=vægttab ikke gælder…jamen forsk løs. For raske overvægtige: gør noget mindre end der kan magtes og oplev succes ad den vej!

This entry was posted in Hjerne. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.