Tema1_januar2011.pdf Bispebjerg Hospital.

Tema1_januar2011.pdf (application/pdf Objekt).

Jeg har følgende kommentarer til denne introduktion til fedmeforskning på Bispebjerg Hospital:   Det er skræmmende, når man skal bruge skattekroner på så basal psykologisk viden som findes i hobetal i udlandet!
Eller ganske almindelig psykologisk tankevirksomhed.

 

her lidt mere uddybende:

 

Ta’ fx den første artikel som har misoverskriften om, at det handler om andet end kost og motion….når man så dykker ned i selve artiklen om hvilke tiltag man vil sætte igang, så drejer det hele sig netop om kost og motion. Jeg kan allerede nu forudsige resultatet af den del af forskningen: hurra, det virker at udsætte mennesker for sundere mad end de ellers ville vælge…og motionere mere sammen med dem end de ville have gjort af sig selv. Igen: forskning skal der til…..men kære forskere: behøvedes I at forske i noget som giver sig selv? Nå jeg nærlæser lige de næste artikler også.

 

Og til the grand finale: artiklen om, at “forsømmelse” i barndommen giver større sandsynlighed for fedme…..sorry: Old news! Det gør stadig ingen forskel, når nu man er blevet voksen og man har fået fedmen ind under huden, at ja KAN VÆRE at ens erfaringskonto har nogen mindre rare posteringer og at det har resulteret i lidt for høj BMI og/eller taljemål…. Fysiologisk set gælder det stadig om at indtage færre kalorier end man forbrænder….der skal så lægges et par psykologiske mellemregninger ind for at betræde processen mod en mindre overvægtig tilværelse. Måske kræver det hjælp ude fra…så opsøg den hjælp….det er stadig ingen naturlov som siger, at bare fordi man tidligere har haft det skidt…at man selv skal vælge at have det skidt fremadrettet. Nå…jeg må hellere skrive lidt på min egen blog. sitet her er trods alt ikke kun mit 🙂

 

This entry was posted in Artikler fundet på nettet, Hjerne. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.