Et tveægget sværd (eller endda flere)

Når man snakker om overvægt og hvad man skal gøre  ved det, så er der et utal af “skoler” som hver i sær mener at have fundet de vise sten.

Det jeg så lige spørger til:   Hvis nu det var “de vise sten”. Hvorfor er fedme-epidemien ikke blevet mindre?

[og jeg kan heller ikke påstå, at jeg har fundet de vise sten med de3faktorer.dk, da jeg heller ikke har opnået min ønskevægt på 90 kilo….så nej, jeg er heller ikke meget bedre end de andre]

Alene  i den lille andedam vi kalder for Danmark er der også flere fugle som pipper med hver deres næb

Lad mig da bare tage de mest kendte fra de seneste par år.

I den ene grøft er der kernesund familie* som med deres absurde kostanbefalinger og allergifremmaninger har skræmt x antal tusinde mennesker til at købe bøger og produkter til overpriser.

*: ok, det er et stykke tid siden vi har hørt noget fra dem

Oppe på en – af journalister af uvist hvilken årsag opsat – pedistal sidder den utroværdige sukkersøde Arne Astrup og unødig vanskeliggør overvægt…men som så ofte kan man vel kun tro, at han gør fordi han har økonomiske interesser i at sige hvad han gør…..hvis ikke han gjorde som han gjorde, ville han miste sit job…og jeg har altså endnu tilgode at høre manden sige noget modsat end det han får penge for at sige [det værste er næsten, at det vores allesammens penge han får til tider…men andre tider er det så lige en bijob, som sjovt nok så lige går ind og påvirker mandens holdninger til åbenlyse vildfarelser].
Han så fået følgeskab af en Thorkild Sørensen som heller ikke kan komme med nogen praktiske løsninger, men sygeliggør hverdagens beslutninger.
Duoen bliver til Trio med linselusen Bitz, som pudsigt nok igen lige har et bog man kan købe.

Der er også nogen kendte slankekoncepter:  Vægtkonsulenterne, WW, slankedoktor, Lene Hansson og andre i samme uvirksomme boldgade, som jeg ikke videre har lyst til gå i dybden med.  Se min lille artikel serie fra december-januar 2009-2010 om prissammenligninger.

Folk der kender bloggen her forventer nu også, at jeg kommer med positive udtalelser om Per Brændgaard som også er en – i den danske slanke-verden – en kendt personlighed. Den er jeg kommet med tidligere, hvorfor jeg ikke ser nogen grund til at komme med dem igen.
Og ja, han har også overvægt som sit professionelle virke; Og ja, han har også et online-fællesskab med vedvarende betaling; Og ja, han har også lige udgivet en bog; Og ja, hans tilgang til overvægt stemmer mere overens med mine grundholdninger omkring overvægt og what the heck to do about it.

Kunne I ikke bare allesammen prøve at lade være med at mele jeres egen kage (eller fuldkorns meningsbrød om I vil)…..også finde noget fælles fodslaw, eller når nu der ikke er fælles fodslaw  undlade at gå ned på journalisternes niveau, hvor man tydeligvis kun ønsker nemme løsninger som kan presses ned i bitte bitte små artikler, er i bund og grund mildest talt ikke gavner en disse, da jeres mening bliver drejet, vredet, trukket, mindsket eller bare redigeret på en sådan måde så mediet kan sælges til endnu flere læsere, lyttere eller tv-seere, hvilket desværre også til tider betyder: den laveste fællesnævner: svinehunden.

This entry was posted in blogging, Hjerne. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.