Så blev der trænet

så var jeg i centeret idag.

jeg havde en god fornemmelse for hvad jeg kunne, men så skete det, min Achillessene lige skulle gøre vrøvl. Så jeg stoppede med min intervaltræning. Noget rigtig øv.

der nok den gamle vane med overbelastning eller om at køre for hårdt som igen har overtaget min.

Under mit coachingforløb med Søren var jeg netop inde omkring at træning tager overhånd. Og jeg kan jo mærke det på egen krop. “straffen” falder prompte. men hvad gør man ved det.

Som i starten af vægttabsprocessen starter man med erkendelse

Min erkendelse

Jeg erkender, at jeg overtræner i en sådan grad, at jeg gør skade på mig selv. Overtræningen har et sådan omfang, at jeg bliver “slået tilbage” i min overordnede proces om vægttab.

Og hvad skal den bruges til

Den vakse læser af sitet her har også læst artiklen om Erkendelse og hvad så hvor jeg stiller 3 hovedspørgsmål

Hvorfor, Hvordan og Hvad vil jeg opnå. I denne kontekst må spørgsmålet være:

Hvorfor vil jeg motionere? Det umiddelbare svar er, at jeg gerne vil tabe mig. Motionen er så vigtigt et værktøj i forbindelse med vægttab, at det ville være uklogt IKKE at benytte sig af den.

Hvordan har jeg tænkt mig at motionere? Det var her der var en masse underspørgsmål

Hvad vil jeg lave om på? Jeg vil tage fat i min indre fartdjævel og bede ham om at dæmpe sig! Som et underpunkt til dette spørgsmål, så vil jeg undersøge den førnævnte indre fartdjævel og se hvad han gør ved mig, når jeg er igang med motionen, så ud over den fysiske hastighed, er der også brug for, at jeg tankemæssigt lige sætter tempomæssigt ned.
Hvad kan jeg lave om på? Jeg kan styre farten på løbebåndet og cyklen. Derudover bestemmer jeg mængden af vægt jeg putter på maskinerne.
Hvad vil jeg ikke lave om på? Jeg vil ikke skrue ned for min målsætning om, at kommer i motionscenteret 2 gange indenfor 7 dage. Det vil stride mod årsagen til jeg motionerer, nemlig at jeg gerne vil tabe mig.
Hvad kan jeg ikke lave om på? Der er faktisk ikke nogen ting jeg ikke KAN lave om, da jeg er bestemmer helt selv hvad jeg vil lave.
Hvorfor sætter jeg netop de muligheder og begrænsninger op i min proces? De ovennævnte ting er jeg overbevist om, at vil understøtte min proces til at opnå mit varige vægttab.

Hvad er det jeg vil opnå med ændringen i den motion jeg laver: Det jeg vil opnå har ikke så meget at gøre med at løfte flere kilo eller løbe hurtigere indenfor en kort tidshorisont. Det er det langsigtede jeg har planer at lave om på.
Der er ingen planer om at deltage i marathonløb eller bare det halve. End ikke 5km-stafetløb som bliver arrangeret i slutningen af august har jeg nogen intention om at deltage i.
Jeg er ved at være færdig med fundamentet for min lyst til et øget aktivitetsniveau. Nu skal jeg bare passe på med ikke at bygge for tynde vægge eller “knirkende gulve”, der gør det utåleligt at holde ud at være i “boligen (her: det øgede aktivitetsniveau).

Ovenstående gennemgang af spørgsmålene: Hvorfor, hvordan og hvad
har jeg skrevet i løbet af 2 timers effektiv skrivetid. Tankemæssigt at har jeg nok bruge ialt 4 timer på det.
Når man mener, at det er lang tid, så bør man lige have in mente, at ovenstående er en “rammeaftale” for fremtidige aktiviteter og lad os bare sig resten af år2006 60 timer i motionscenteret, men sandelig også alt det løse motion fx TranSport (mellem ryparken og arbejde) som jeg kommer til at lave når jeg flytter dvs. daglig køretur på 2 * 45 minutter daglig.
Og så er det lige pludselig mange timer vi taler om.

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.