Light…vi rider videre

I fortsættelse af hvad der sker i udsendelsen jeg fortalte om igår.

Skal jeg sige det igen:  Light er naturligvis IKKE svaret på de fedes bønner om en normalvægtig tilværelse eller industriens svar på at smelte fedtet af de overvægtige kunders mave, balder og lår.

Light er IKKE noget særlig hensigtsmæssig tiltag, når der IKKE sker følgeskab af en del af andre tiltag væk fra en overvægtig livsstil og over mod en tankesæt som understøtter en normalvægtig tilværelse.

På den anden side, så er Light heller IKKE skyld i den vestlige verdens kollaps under overvægten.

Hvad er Light så?

Light er meget. Afhængig hvilket perpektiv man har.   Udsendelsen har ufattelig mange spændende tilløb til tanker og set i lyset af, at der er ca 30 minutter til hele udsendelsen og dermed de mennesker som udtaler sig kun får lov til at komme med punchlines om light, jamen så får man kun fat i nogen lette sætninger.  Light so to speak.

Lad os tage rotteforsøget, hvor den gode Terry Davidsson fortæller om rotter og deres forbrændings-system udsat for en klinisk trial’n’error-forsøgsrække.
Jeg syntes lige, at man skal huske på at mennesker (selv overvægtige mennesker) har en ganske væsentlig forskel til dyr/forsøgsdyr: evnen til at tænke!  Evnen til at træffe beslutninger! Evnen til at overveje fordele og ulemper, samt træffe beslutninger efter sådanne overvejelser!

Denne “offer-for-forbrændingen”-tankegang kan jeg slet ikke forlige mig med.  Naturligvis er forbrændningen noget du ikke bevidst kan skrue op eller ned for  a la et oliefyr eller kamin.  Hvorfor i hele taget så beskæftige sig med det?

Hvad med at beskæftige sig med ting man har indflydelse på.  Det er der jeg er meget bedre argumentartorisk i samme boldgade som Jens-Christian Holm, som helt klart svarer nej til at Light har nogen som helst indflydelse på vægttab.  Det har kalorierne tilgengæld!

Light-produkter har en psykologisk indflydelse…mere om den i næste indlæg.

This entry was posted in Artikler fundet på nettet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.