tanker om…. enkelt-ingrediens-kure

kort holdbarhed; ernæringsmæssig forfejlet; lav efterlevelsesgrad.

Jeg kunne spørge om:  har du nogensinde læst et ugeblad? Hvis ja, så er du sandsynligvis stødt på en enkeltingredienskur.

Der er ingen grænser for hvilke ingredienser som er der opfundet en kur på.

Citron, tomat, agurk, vand, kålrabi….jamen jeg gider ikke nævne alle de ingredienser som i ugeflue-bladene bliver beskrevet med en eller anden mærkelig slankende effekt.   I bund og grund er alle opskrifterne bare lavkalorie-opskrifter med fokus på den ingrediens som har fået hovedrollen i kuren. Der er kun én god ting at sige om enkeltingrediens-kure: Der er kun opskrifter til et begrænset antal dage…muligvis fordi kur-opfinderen (m/k) udemærket ved, at de som udsætter sig for en enkeltingredienskur alligevel kun er i stand til at følge den i kort tid. Eller også er det en nederdrægtig plan fra forlaget, da ugebladet kommer med en ny kur i næste uge.

Ud fra et vægttabspersektiv er enkeltingrediens-kure kun af begrænset effekt i den tid kuren varer. Kroppen reagerer ofte med at smide en masse vand ved drastiske kostændringer…og lige før antallet af lave kalorier får nogen effekt, så snupti er kuren forbi, hvilket så gør at ens gamle vaner igen tager deres indtog i hverdagen.

Følger man kun én enkeltingrediens-kur er det også nogenlunde overskuelig med den fejlernæring man udsætter sin krop for. Kuren varer heldigvis ikke ved.

En anden tilgang man lige bør have er, hvor stor efterlevelsesgrad har man ved en sådan kur?  Er du sikker på, at du kan følge kuren til punkt og prikke.  Mon ikke lige, at der ryger en Bounty ned. Eller du lige laver en enkelt undtagelse fra den strenge kur. Eller der lige sker noget uforudset, som gør du lige skrotter kurens aftensmadopskrift bare lige en enkelt aften osv osv.

Enkelt fortalt:  enkelt-ingrediens-kure er ikke nogen løsning for langvarigt vægttab.

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.