Tilmeld vs frameld

Pt. er jeg noget skrive-aktiv i facebookgruppen for indførslen af et “ja tak til reklamer”-skilt.

Det er ud fra tankegangen om, at mange reklamer alligevel ligger og flyder og ikke bliver læst. SELV OM der er en nejtak-ordning, som faktisk gør, at man kan undgå at få reklamerne.

Det er jo lidt interessant med den type ordninger fx “nej tak til reklamer” ; Donorregisteret

Man kan egentlig spørge til formålet til valgordninger. Uanset om det er tilvalg eller fravalg.

Ordning Formål Optimeringsmulighed
Nej Tak Til Reklamer Nedbringe mængden af papir som alligevel ikke er ønsket JaTak-ordning. På den måde sikrer man at dem der reelt har lyst til reklamer kan få dem.
Ja til organdonation Mulighed for at patienter med organbehov kan få organer Nej til organdonation dvs. som udgangspunkt er man tilmeldt organdonation.
Frivillig Eboks At minimere at  papirpostforsendelser Tilvalg af papirpost.

Ønsker man valgordningerne til at blive en succes, så bliver man ganske enkelt nød til at vende ordningerne på hovedet….så dem der reelt gerne ønsker reklamer skal gøre en indsats for at få dem;  og dem som reelt gerne vil beholde kroppen i hel tilstand selv efter døden, jamen de har så stadig muligheden. Det samme med dem der reelt ønsker papirpost..de skal så selv udfylde papirer og tilmelde sig systemer så de stadig kan få deres papir.

Det kan på en eller anden måde lyde påduttende, at man for reklamerne skal tilmelde sig for at få noget man hele tiden har fået.  Tja, der er så mange andre sammenhænge i samfundet, hvor man løbende skal melde tilbage, at man stadig har behov for noget fx dagpenge, kontanthjælp eller hvad med leveattester for pensionister.  Men lige ved reklamer, så skal – i nuværende konstruktion – altså tilmelde sig for at afmelde sig…og melde hvert andet år, såfremt man ikke har skiftet mening.

Der er naturligvis nogen etiske problemstillinger ved donorregisteret. Dem er der uanset om det er tilmeld eller afmeld ordninger.
For dem som reelt har besluttet, at de på obduktionsbordet har tænkt sig ligge i hel tilstand…jamen, de siger også nej under en ordning, hvor man automatisk er organdonor.
Tænk lige på, at såfremt situationen om din krop kan bruges som afgivende donororganisme, så er DIT liv alligevel forbi. Du har intet et bruge organerne til, såfremt lægerne overvejer om du kan bruges som donor af organer.
Det jeg reelt gerne vil have afklaret er, hvor mange potentielle organdonorer mister man ved nuværende ordning….og vil man have nok organdonorer ved at vende donorordningen på hovedet?
Ovenikøbet er de pårørende fri for at tage stilling til /store spørgsmål/ i en situation som i forvejen er yderst ubehageligt.

Ved automatisk email-modtagelse, jamen man kommer til at spare milliarder i porto ikke kun i lille Danmark, men i hele taget.  Og ja, der er nogen juridiske spidsfindigheder om underskrifter og kan man nu være sikker, at ……og andre IT-forskrækkede tiltag.
Jamen halloooo, i straffelovsovertrædelser som involverer IT er man også sikker på, at personerne er sigtet for en given overtrædelse (fx børneporno) som er ihændehaver er IP-numre, MAC-adresser og hvad ved jeg af elektroniske “fingeraftryk” kan komme i spjældet.
Noget andet interessant er, at regninger fra private virksomheder gerne må sendes elektronisk og ved ikke betaling, så kan man få skyldner registreret i RKI og hvad der ellers findes af retsskridt.

Hvorfor så en kæmpe forskrækkelse, når det drejer sig om breve fra den offentlige forvaltning?

Hvad har alt dette med vægttab at gøre?  Tjo,   læs med i morgen, hvor jeg fortæller om de valg du kan træffe hhv. bliver “tvunget” til at træffe når det drejer sig om mad.

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.