Fornægtelse af mad

Der er ingen grund til at forsage noget mad frem for noget andet mad.

Uden dybdegående forskning vil jeg påstå, at ALLE der har forsøgt at smide et par kilo har forsøgt at aktivt fornægte sig nogle bestemte ingredienser eller fødevaregrupper fx kød, chokolade, sukker, sodavand, fast food (de klassiske varianter).  Listen er naturligvis ikke komplet, men ideen gjort forståelig
Ved fornægtelsen sker der en en psykologisk reaktion af det modsatte af hvad man egentlig vil opnå også kaldet: omvendt psykologi.

I fornægtelse af mad sker der nogle mentale kolbøtter som har omdrejningspunkt i, at man nævner ingrediensen inde i sin indre dialog oftere end ellers, hvilket resulterer i, at man altså går ombord i den ingrediens før eller siden.  “gå om bord” som i: eventuel overspisning.

Overspisningen er ikke en nødvendig konsekvens.  Det er spisningen af den fornægtede ingrediens som konsekvens!

Nu er ovenstående noget af det nemmeste at modbevise ved at netop laver testen om, at aktiv fornægtelse af en given ingrediens har den uundgåelige konsekvens, at man spiser den alligevel.
Man bedes dog huske på, at der i det forsøg så netop sker en ekstra mental sløjfe på, at nu er det man vil bevise, at det er forkert, hvorfor det straks bliver nemmere at bevise, da man gerne vil bevise at nogen andre har uret.

Min påstand er naturligvis ikke ment i kliniske   trial’n’error-scenarier eller i korte væddemåls-tids-spænd, men den ganske almindelige almindelige hverdag og det helt ordinære vægttabsforsøg som så mange går og gennemgår.

Jeg håber, at de fleste kan nikke genkendende til ovenstående. Enten prøvet på egen krop eller kender tankegangen bag.

Imorgen klokken 1524 vil jeg præsentere en anden tilgang til mad.

Ikke noget langhåret hippie forsjasket “ooohhhh happy day” eller   “tænk dig slank” eller andre floffy ting….næh noget mere håndfast uden at være påduttende, samtidig med noget du kan anvende i netop din hverdag.

Følg med i morgen.

 

This entry was posted in Hjerne and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.