En pizza – en oplevelse

har her til aften kortsluttet alle gode intentioner og indtaget en pizza til aftensmad.

Den første gang i 3 måneder, hvor pizza fra det lokale pizzaria har stået på aftensmad menuen.

Jeg tog den sædvanelige nummer 26:  tomat, ost, røget laks, paprika og pesto.

Hmm, den var noget mere bagt end den tidligere.  Jeg mindes i hvert fald ikke at have set at kanterne var sorte.  Rent optisk var det ok…og jeg kunne jo bare lade være med at spise det svedne.

Næste del af oplevelsen var opskæringen…..hmmm, den kunne som – næsten altid – være bedre, men nej…af uransagelige årsager, så er Utterslev Pizzarias pizzaer altså i ujævn fordelte sjette dele. Selvom virksomheden lige har fået nye ejere, så har de nye ejere altså overtaget denne uskik.

Det vigtigste er vel også hvorledes pizzaen smager…….hmmmmm  undervejs i spisningen lagde jeg faktisk ikke engang mærke til hvad jeg smagte på.      Det gør jeg altid når min viv eller jeg står for madlavningen.

En halv times tid senere ringede min dårlige samvittighed eller skulle jeg hellere sige min svigerinde og spurgte om det var det værd.
(jeg havde nemlig offentliggjort min pizzaplan på facebook mens jeg ventede på pizzaen)

Dertil er svaret   et rungende nej.

Beklager kære Utterslev Pizza, men der kommer til at gå væsentlig længere tid end 3 måneder før I igen får noget omsætning fra mig.   Ikke fordi jeg har noget imod jer, men alene pizza-konceptet er egentlig sådan set en lille smule ligegyldig.

Ta’ noget udrullet hvededej blottet for fuldkorn og smag….smid noget industriel fremstillet fyld på i afmålte portioner…ind i en ovn 10-15 minutter. Og vupti et styk kaloriebombe.

Som Kaja sagde på facebook:  Hjemmelavet pizza er nu bedst.
Hvortil jeg med glæde tænker på Mark og Kristines hjemmelavede pizzaer, som jeg mindes både indeholder gode råvarer og tilhørende smag, samt en god mæthedsfornemmelse efter 1-2 stykker.

Broderen min spurgte også om pizza ikke ligesom modarbejder min intention om vægttab…..jo og så alligevel ikke.
Dagens kalorie-balance vipper til kalorieindtagets fordel, hvilket naturligvis er noget træls.   Når man ser over en længere periode, hvilket man skal når der etableres vægttab, så skal man huske  sandhed 1 af de matematiske sandheder.  Nu kunne jeg bevæge mig ned i kalorietælleriets lyksageligheder for at udregne hvor mange dages kalorieunderskud der skal til for at “ophæve” dagens kalorieoverskud, men det ville kræve at jeg reelt viste hvor mange kalorier jeg har spist og brugt (jeg var faktisk også på crosstræneren idag og fik brugt ca. 2400 Kj, men ellers ved jeg det ikke).

Alt i alt:     En interessant pizza-oplevelse på en sådan måde at jeg med mig selv ved, at der i hvert går længere tid igen før der igen står pizza på middagsbordet.

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to En pizza – en oplevelse

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.