Tip 21: Skummetmælk

Nu skal det ikke gå op i procentregning alt sammen og procentregning er også en forholdsvis gavmild disciplin, men jeg vil alligevel fortælle lidt om fedt i mælk og fedtenergiprocent.

Jeg har lige været så venlig at sætte skummetmælk og sødmælk overfor hinanden.
skummet vs soedmaelk

I sødmælk er næsten halvdelen af energien fra fedtet. Og naturligvis skal man ikke lade sig skræmme af 3,5 gram fedt pr. deciliter, men tænk lige over at man til sine havregryn gerne anvender 3-4 deciliter.
Samt at det fedt som er i sødmælken altså i overvejende grad er den mindre gode slags: mættede fedtsyrer. Og man bør hente sine
fedtstoffer fra flerumættede fedtsyrer.

En anden ting man kan se i sammenstilingen er, at skummetmælken indeholder meget meget tæt på de samme mikronæringsstoffer som sødmælken, hvorfor man altså ikke kan bruge mikronæringstofferne som undskyldning for at holde sig til sødmælken.

Indrømmet at der sagtens kan være en periode, hvor man måske savner den fedtede smag fra sødmælken, når man nu har været vant til den i en årrække. Et lille skridt mod skummetmælken kunne være letmælk og derfra over minimælken for så at ende på skummetmælken.

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.