Tip 26: Light eller ikke-light

Det er en meget lang diskussion, men jeg vil forsøge at fatte mig i korthed:

Betegnelsen light/kalorielet på en producent benytte, når denne i sit sortiment har et tilsvarende produkt, som indeholder flere kalorier.  Fx Mayonaisse. Og så gider jeg faktisk ikke komme med detaljer om selve produkterne, men snarere tale om  forventningen af udtrykket Light.

Light er som sagt en betegnelse som en fødevareproducent har lov til at bruge, når denne har et tilsvarende produkt med højere kalorieindhold pr. hundrede gram i sit sortiment.
For dig som forbruger giver det naturligvis en valgmulighed.  Vil du vælge den fuldfede eller den lidt lettere udgave?  Hurra for ledende spørgsmål, naturligvis vælger du den lidt lettere udgave.    Velankommet med din nye erobring til køkkenbordet, så får den ret du laver en ordentlig omgang Light-produkt.     Doooooh, så er light lige pludselig ikke så let endda, da  du for at spare kalorierne altså ikke får en blankocheck ved at brugt Light.     Det du altså får er, at såfremt du anvender samme mængde som du ville gøre ved den fuldfede udgave, SÅ sparer du på kalorierne.

Ved et højere forbrug end ved den fuldfede variant, så “indhenter” du fordelen som du købte dig til ved at vælge lightproduktet.

sagt på anden vis:    Selvom du køber Light, så brug stadig ingrediensen på samme måde som den fuldfede variant.

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.