Mine indlæg om Nupo!

De3faktorer.dk er stadig uafhængig!

I den kommende tid vil I komme til at læse en masse indlæg om Nupo. Både som koncept og de enkelte produkter.

Indtil videre har jeg skrevet mest rosende ord om Nupo, hvilket man kunne tro, at jeg er blevet bestilt til at skrive!   Det er jeg ikke!

Nupo er IKKE nogen universel-løsning som i:  bland noget pulver+vand i rystebæger, ryst –> drik….og vupti så opnåes varigt vægttab!

Man skal stadig huske alle de gode leveregler om, at man ikke skal spise for meget, spare på fedtet, spise gode kulhydrater, helst ingen af de tomme kalorier osv osv osv osv.

Såfremt det opnåede vægttab via nupo-perioden varer ved, så er det ikke pga. nupo, men netop fordi jeg har truffet den lang sigtede beslutning om ikke tage på igen…..og vigtigst: leve efter den!

Jeg vil snarere samligne det med, at nupo er værktøjet……men selve knowhow’et om hvordan værktøjet bruges i processen og “slutproduktet”….det kan stadig ikke købes i pulverform.
En håndværker er ikke god fordi han bruger et bestemt værktøj….han er god fordi han omsætter den viden han har om processen og hvad “slutproduktet” skal ende med til at gøre hvad han gør!

6 thoughts on “Mine indlæg om Nupo!

 1. Hvis du havde skrevet spar på kulhydraterne i stedet for på fedtet ville det nok være nærmere sandheden om hvordan man kommer ned i vægt og holder den, uden de store anstrengelser.
  Det er ikke nok at kulhydraterne er gode, det er også nødvendigt at se på mængden.Jeg lagde mærke , at nupo er nede på 40% kulhydrat og ikke på 50-60, som i de 8 kostråd.
  http://nyheder.ku.dk/alle_nyheder/2010/2010.11/kostraad/

 2. Jamen, Inger
  Det er det skønne ved cyberspace. Der er også en plads til dig og dine meninger!

  som du selv er inde på i tidligere indlæg, så er de 8kostråd gode til vægtvedligehold og ikke til vægttab.

  Vægttab kommer ikke af fordelingen af kalorierne, men af den simple sandhed om kalorieindtag MindreEnd Kalorieforbrug.

 3. Der er nemlig lige præcis IKKE rigtigt at det ikke handler om fordelingen af kalorierne. Du tror vel ikke at det er tilfældigt, at de er fordelt som de er i Nupo-produkterne??? Det handler om mæthed.
  Og så IGEN IGEN, det handler ikke om MENINGER, hverken dine eller mine, men om facts, som jeg egentlig troede du var interesseret i, men åbenbart ikke når de går imod dine meninger.

 4. Hej Inger.
  Du må da meget gerne være uenig i hvad jeg skriver. Det er da derfor, at du er på min “hvid-liste” over kommentatorer.
  hvis jeg virkelig var utilfreds med dine kommentarer, så ville du blive black-listet……og det ser jeg ikke nogen grund til, sålænge du holder dig til emnet og har et “tonefald” i de skrevne ord, som er tilpas stueren. HVIS det skulle ske, at jeg syntes, at du er irriterende eller er decideret ubehagelig, så vil du finde ud af det ved, at dine kommentarer lige skal godkendes først inden de kommer på sitet hhv. slet ikke offentliggøres.

  Det skønne ved at have sin egen blog er, at man kan skrive lige præcis det man har lyst til. og det er hvad de3faktorer.dk er: jeg skriver præcis hvad jeg har lyst til. Og skriver jeg det ikke, så har jeg ikke lyst til det.
  Såfremt der mangler en oplysning, så kan man – ligesom du gør – kommentere mine indlæg.

  Jeg beskrev nogen leveregler omkring, hvorledes et vægttab bevares. Og ja, jeg er skyldig i, at jeg ikke har nævnt at proteiner giver større mæthed end kulhydrater. Og hvad er problemet? Tror du virkelig, at jeg laver en udtømmende liste, når jeg afslutter min opremsning med flere osv’er?

  Du er meget velkommen til at skrive et decideret indlæg eller en side på de3faktorer.dk, hvor du kan skrive noget om mæthed og proteiner. Du kan sættes på som forfatter. Man kan heldigvis sætte flere forfattere på en blog, der er styret af wordpress.

  Nå det var lige en afstikker om tonefald og hvad man kan med en blog/kommentarer.

  Nu til selve indholdet du kommenterer:

  Du kommer altså ikke udenom det fysiologiske faktum, at man taber sig i vægt, når man indtager færrere kalorier end man indtager.

  At det bliver nemmere at indtage færrere kalorier end man indtager ved, at man har en fornemmelse af at være mæt kan ikke benægtes….og du kan vist ikke med sindsro påstå, at jeg har skrevet det modsatte.

  Der findes fakta på mange niveauer. Antallet af kalorier er det rent fysiologiske faktum.
  Mæthedsniveau er ligeledes et faktum. Desværre kan man ikke veje en mæthedsfornemmelse, hvorfor det nok er mere en kombination af fysiologi og målbare ting(maveknurren; tid mellem måltider; sædvanlig spiserytme osv osv) vs. psykologi (oplevet mæthed; tanker om mad osv osv osv).
  Det er også et faktum, at såfremt man tager på en pulverkur og taber sig x kilo….og vender tilbage til gamle overvægtsfremmende vaner, så vender overvægten tilbage…..
  jeg mener dog, at jeg kommet så langt i min vane-tilretning, at jeg godt kan administere en vægtstabiliserende adfærd dvs. der mangler sådan set “bare” at smide kiloene, så jeg kan være vægtstabil på et lavere niveau. Om jeg har ret i min mening vil vise sig i fremtiden (som jeg ikke kan forudsige…bortset fra, at jeg ved, at odds’ene er imod mig….men det har de for så vidt været siden mange år….og jeg klarer mig vist meget godt alligevel (vægttab på 20 kilo, nu på 6. år).

  Om mæthedsfornemmelsen kommer af NUPrOteiner eller ad anden vej…..det er fuldstændig ligegyldig.

  Jeg håber, at du kan se, at jeg på ingen måde er uenige om: varigt vægttab.
  Kun at jeg formuleret på på en måde, som – jf. dig – var ej fyldestgørende.
  Og derfor min varmeste anbefaling om at selv at skrive et indlæg og/eller side.

  Kriterierne for indlæg vs. side:
  Indlæg: er mere meningsbaseret. Fx en skæld ud af GDA-konceptet; kommentar til avisartikel eller noget.
  Side: mere faktabaseret eller gør opmærksom på, at det er mening (fx med en Jeg tror…-indledning. Se myte-siderne for eksempel).

 5. Jeg synes det lyder som om vi snakker forbi hinanden.
  Jeg opfatter det ikke som om jeg ikke må sige min mening i kommentarerne.
  Det jeg protesterer imod er at du kalder de ting jeg siger for “meninger”, d.v.s. noget jeg af en eller anden grund bare synes. Ligesom man kan synes at en blå bluse er pænere end en grøn, det er det ikke, det er noget der er lavet undersøgelser og skrevet om.
  Det jeg protesterer imod er den gamle og forenklede teori om at vægttab kun handler om kalorieunderskud.
  Det gør det ikke og det er der fordelingen af kalorierne kommer ind, nogle skaber mere mæthed end andre. Nogle skaber direkte mere sult, det er der det glykæmiske index kommer ind i billedet. Så det er jo ikke ligemeget hvad kalorierne bruges på.
  Det er derfor jeg ikke tror på at det er helt tilfældigt at man har skruet ned for kulhydraterne i Nupumåltiderne, de ved selvfølgelig også hvad der mætter.

  “At det bliver nemmere at indtage færrere kalorier end man indtager ved, at man har en fornemmelse af at være mæt kan ikke benægtes….og du kan vist ikke med sindsro påstå, at jeg har skrevet det modsatte”

  Er det ikke det modsatte du siger her:
  “Vægttab kommer ikke af fordelingen af kalorierne, men af den simple sandhed om kalorieindtag MindreEnd Kalorieforbrug.”

 6. Nej, det er ikke modsætninger. Snarere begge to sande udsagn.

  Uanset kaloriesammensætningen er det forholdet mellem kalorieindtag og -forbrug som afgør enten nedgang eller optur i badevægtens pålydende værdi.

  En mæthedsfornemmelse gør det bare ganske meget lettere at gennemføre et langvarigt vægttab, da mæthedsfornemmelsen i ren kulhydrat fx vingummi, cola mv. er tilnærmelsesvis nul og det dermed bliver psykologisk hårdt at gennemføre det længerevarende vægttab. Det er heller ikke anbefalelsesværdigt, da der også er mange andre ting i mad end bare kulhydrat, protein og fedt, som kroppen har brug for at fungere optimalt.
  Selve vægttabet i sig selv kommer altså af den klassiske forbrug højere end indtag eller indtag lavere end forbrug, hvis du hellere vil det.

  At man psykologisk set har det bedst med at opleve en vis mæthedsfornemmelse ved måltider har intet at gøre med kalorieindholdet.
  Ligeledes smagsoplevelse, nydelse og alle de andre ting som man som overvægtig skal have gendefineret efter – til tider – mange års kalorieoverindtag bliver hjulpet afsted ved koncepter som SouthBeach og jeg kan forstå på dig: spis maven flad

  Gendefinitionen sker gennem en læringsproces, hvor man kommer til at lære at spise mindre. Fra en kost som tidligere bestod af masser af slik, cola og fedt…til noget mindre kalorieholdigt…der kan “spis maven flad”, SouthBeach, NUPO, PerB, DrPhil og andre koncepter være udemærkede vejledninger. Og ja, der hjælper det, at man tager kostrådene med et gran ekstra protein og undlader hurtige kulhydrater. [spørg mig dog ikke hvad et gran for en størrelse målt i kilo-skalaen 🙂 ).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.