Hvad er forskellen?

Har vi ikke alle hørt noget i retning af:   hvad er det dog nogen gør som bare gør, at de ikke tager på?

Tja, jeg kan ikke helt lade være med at tænke, når nu jeg cykler til/fra arbejde…..og se på mine medcyklister.  og så var jeg forsøgte at lave tælle hvor mange overvægtige som egentlig cykler her i denne – indrømmet kedelige – vintertid.   Det er der faktisk ikke så mange der gør.

Jeg tænkte også lidt tilbage her i foråret og sommers….jo, der var der da nogen flere som bevægede sig på jernhesten.

Er det mon hemmeligheden?  At man holder sig i bevægelse hele året rundt?

Bare en tanke som jeg lige har lyst til at kaste ud i offentligheden.

5 thoughts on “Hvad er forskellen?

 1. Det er en stor del af vægttabet, at bevæge sig tror jeg.. Jeg har lungeproblemer, og det er svært for mig at cykle, når det er fugtigt og koldt, men jeg går så til gengæld meget istedet og det “giver pote” – har lige tabt et kilo mere denne uge 🙂

  Når det er sagt, er folks genetiske sammensætning jo forskellig, og nogen tager bare ikke på, uanset, hvad de gør og deres forbrænding er måske også anderledes. Det kan føles uretfærdigt….

 2. Det er simpelthen for nemt, at give generne skylden for, at man ikke laver en indsats.

  Naturligvis er vi forskellige. Det ligger ligesom at være unikke individer.

  Hvis det virkelig var generne som er skylden, så skulle alle søskende med samme biologiske forældre have tendens samme vægt-issues.

  Når man har en “skavank” af en eller anden karakter – fx du har et lungeproblem ved kulde og fugt, så må man lægge sin strategi under hensyntagen til denne skavank. Du vælger at gå og det virker for dig.
  Andre har måske andre skavanker som der skal tages højde for. Fx undertegnede har knæproblemer pga. overvægten…jamen så skal jeg jo ikke lave løbetræning, men har fundet ud af at crosstræner, cykel, dans og volleyball er ganske fornuftige aktiviteter at implementere i min hverdag.

  Uanset ens fra naturens givne gener eller de ting man har fået samlet sammen: så er der kun meget svært at finde en _god_ undskyldning for at holde sig i konstant ubevægelighed.

 3. Det er det jeg mener. Dog er der altså også beviseligt familier, hvor det ligger til dem at være overvægtige. Dermed ikke ment, at de ikke kan gøre noget, bare at det så bliver så meget mere krævende. Men selvfølgelig kan det lade sig gøre.

 4. Ganske enig at der i visse familier er “ligger en tendens”. Mon ikke denne tendens har sit fundament i deres vaner? Jeg vil næsten æde min gamle hat på, at 99% af alle overvægtige familier i dette land vil kunne gøre noget ved at ændre deres vaner og aktivitetsniveau.

  At de kan have svært ved at implementere sådanne vaner og aktivitetsniveau på et blivende plan kan have et hav af forklaringer. Generne dog vil ikke være en af dem.

  Sålænge familierne fra et medicinsk perspektiv er raske og ikke har af nogen grundlæggende tilstande som forhindrer vægttab…..så er det – efter min mening – kun et spørgsmål om at finde den rigtige strategi som er i samklang med familien ser som fornuftig, som de kan engagere sig i og som de kan udleve. Fornuft følelser handling så at sige.

 5. sjovt at du skriver det med at overvægtige mest kun cykler når vejret er godt – jeg er kraftigt overvægtig og cyler rundt i københavn hver dag og har også lagt mærke til at der ikke er specielt mange overvægtige der cykler – heller ikke når vejret er ok

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.