Overvejer Nupo

Her et par løse tanker om Nupo-kur:

tanken er, at min vægt balancerer omkring de 110 kilo og har gjort det længe…..og når den balancerer, så kan den vel ligeså godt balancere omkring 90 kilo som den kan ved 110 kilo.

Der er mange mange spørgsmål. På den ene side, så har jeg altid foragtet pulvre, miksturer, tarmskylning, healing og hvad der ellers koster kassen.
På den anden side, så er jeg ret træt af ikke gå ned i vægt.
Intellektuelt kan jeg bedst li smaaskridt, men handlingsmæssigt bringer det ikke rigtig noget….også lidt op og ned. Op mest fordi jeg mister gejsten….og når jeg alligevel mister gejsten til tider, så kan jeg ligeså godt gøre det fra en lavere vægt….og have en fx 90-95-100kilos-grænse* som jeg har som stopklods, som jeg idag har en 110kilos-grænse.

*: eller hvad jeg nu bliver enig med mig selv om.
På den tredje side: så har jeg ondt i mine led om morgenen og i løbet af dagen, at jeg faktisk har fravalgt volleyball, da jeg oplever det som hårdt med de 110 kilo…..jeg tror, at det er lidt sjovere at spille volleyball uden “80 pakker smør på baller, lår og mave”. Og jeg savner volleyball….fordi det samtidig er sjovt.
Om jeg kan holde vægttabet…tja, jeg kan desværre ikke forudse fremtiden….men skal jeg bruge DrPhils visdomsord om, at fremtidig adfærd afspejler sig i ens hidtidige adfærd, så tager det ydereligere 5½ år at opnå 20 kilos vægttab….og så længe gider jeg ikke vente på resultater! Ej du, der skal ske et eller andet. NU og det skal gerne være andet end bare Nu’et i sig selv.

Jeg har rent faktisk kun prøvet Vægtkonsulenternes slankecirkus for 7 år siden……aldrig pulvre. Såfremt det passer med at man med ca. 800 kalorier får alle de mikronæringsstoffer som man har brug for…..så er der faktisk ret langt op til den kaloriemængde som gør, at vægten står stille.
Tager jeg så ovenikøbet “the afterplan” med i den mentale rygsæk til hvad man gør efter vægttabet, så syntes jeg faktisk, at jeg godt klædt på.
Endvidere syntes jeg nu, at fx Nupo er et lille skridt rent mentalt for mig…og jf. de fine pjecer en stor effekt på vægten.

Måske viser det sig, at Nupo er starten på en rutsje-tur med indbygget optur……det kan måske også vise sig, at det kan skyde normalvægten i mål.

3 thoughts on “Overvejer Nupo

 1. Hvorfor ikke læse den bog jeg har anbefalet “Spis maven flad”, det er ganske vist en kur hvis man følger den slavisk, men man kan også bare nøjes med principperne = færre kulhydrater, de kulhydrater man spiser skal være lavglykæmiske, samt forholdsvis meget protein og monoumættet fedt.
  Det er ganske almindeligt mad bare med nogle justeringer.
  Man bliver godt mæt og taber sig, og så er det mad,- ikke pulver.
  Problemet er ikke din manglende tålmodighed , men at de 8 kostråd ikke er særligt gode til vægttab, specielt ikke når man nærmer sig sin normalvægt, så bliver løsningen spis (endnu) mindre, og motioner (endnu) mere.
  Angående de ømme led , prøv at kigge på den anti-inflamatoriske kostpyramide på I Form.dk.
  Sukker er en stor skurk der samt hvedemel, jeg kan mærke en stor bedring efter at jeg ikke spiser de ting mere, på mine ømme knæ og håndled.
  Og det hele er videnskabeligt og ikke spor hokus-pokus.

 2. Spis maven flad lyder som en variant af SouthBeach-kuren, der ligeledes er fyldt med lavglykemiske ingredienser og meget protein…og fedt (om det er det ene eller anden slags kan jeg ikke huske…i hvert fald helst ikke det animalske).

  Kender ikke den ikke-inflamatoriske kostpyramide….den giver jeg lige et kig eller to. Sukker syntes jeg, at jeg har fjernet fra min kost i stort omfang allerede. pasta spises med jævne mellemrum men ikke i store mængder. Brød er oftest rugbrød.

  jeg har bare en masse tanker…..og jeg skal på arbejde helst ikke tænke på andet end arbejde…..det er nemlig i hele taget blevet ret mentalt krævende, samtidig med at det er spændende.

 3. Der er en del ligheder med South beach, men den er bedre bedre og med dansk mad.
  Du skal lige være opmærksom på at selv om det du spiser nu holder vægten stabil, sker der ikke automatisk det samme når du kommer længere ned i vægt, en af grundende til at Nupo ikke er en særlig holdbar ide, det giver ikke føling med hvad og hvor meget man skal spise.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.