Volleyball vs. løb

Nu prøver jeg at sætte to meget forskellige aktiviteter overfor hinanden, når jeg diskuterer løb vs. volleyball.

Jeg tror, at jeg løber risikoen, høhøhø.

LØB

Løb er en kanongod kalorieforbrænder. Der skal ingen tvivl herske om dette!

Det er også forholdsvis nemt at løbe.  Man starter med at gå og sætter skridt frekvensen op i kombinationen den øgede afstand mellem fødderne, så sætter man automatisk i løb.

I bund og grund kræver løb ikke det store udstyr. Et par gode sko og noget vejr- og  årstidstilpasset påklædning…og vupti så er det bare med at komme ud på gader og parker.

En sag har altid to sider. Siden denne hjemmeside handler om overvægt, så er sandsynligheden for at du interesser dig for nedbringelse af overvægt rimelig stor. Og derfor skal du da også vide, at overvægt og løb har nogen indbyggede risici: Knæ og ryg.

Når du sætter i løb udsætter dine knæ og ryg for en stor belastning. Denne belastning behøvedes ikke udarte sig til skader anden form for tilstand som gør du ikke kan motionere.   Vær klar over, at belastningen er der…og lyt til signalerne.  Hold hellere en pause for meget end én for lidt.

Kombiner løb med styrketræning af ryg og benmuskulatur….og du er ret godt kørende.

Noget der er godt ved løb. Særlig i trafiktomme områder. Løb kan være en meditativ handling, hvor du kan udelukke omverdenen og bare være dig selv.

Løb giver mulighed for at gennemføre grundlæggende tests af kondition fx Coopertesten hvor man skal løbe så lang man kan på 12 minutter. Eller varieret træning fx intervaltræning. Eller når man er flere mulighed for lidt løbelege fx en stafet eller gruppeløb hvor alle gruppe deltagere en for en skal overhale alle de andre mens de andre løber (en slags løbende cirkel)

Og noget andet:  Løb er vejrafhængig.   Det er enormt fristende at springe sin løbetur over, når vejret ikke lige er det vejr man mener er godt…..så vupti så bliver det kun program-gennemløb med fjernbetjeningen.

Volleyball

Volleyball indeholder også løb-elementer. Netop elementer, hvor man – min oplevelse – ikke belaster knæene så meget som ved en løbeturs kontinuerlige belastning. Der er små hurtige bevægelser. Der er mere leg i volleyball, hvorfor man forbrænder en masse kalorier, men det føles ikke så hårdt, da man leger med bolden….ens opmærksomhed bliver flyttet til noget udenfor kroppen.

Volleyball er en rigtig dejlig indendørs-sport, hvor vejret ikke har den store indflydelse og man kan blive motiveret af, at man har er nødvendig for at få træningen til at fungere for ens holdkammerater.

Der er også større variation i volleyball end bare sætte det ene ben foran det andet. Der er øvelser for individer, grupper, spil, med og uden bold.

Naturligvis er der ved volleyball også knæbelastende bevægelser eller fald. Der er min holdning altså, at man med forholdsvis snilde kan undgå bevægelserne….og selv hvis de ikke kan undgåes, så lære nogen spring-/faldteknikker så man kommer helskindet gennem en trænings-/kamplektion.

Begge sportsgrene fortjener at blive afprøvet!

This entry was posted in motion and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.